Migla no autovadītājiem pieprasa papildus koncentrāciju

Rudens laiks ar mainīgām gaisa temperatūrām veicina miglas veidošanos un rada sliktākus apstākļus auto vadīšanai. Arī lietus un nokritušās koka lapas rada papildus grūtības. Ceļa segums kļūst slidenāks, jo vējš samet uz ceļa lapas un rada “sviesta” kārtu. Rudenī jābrauc daudz uzmanīgāk un lēnāk, jo bieži vien vasaras riepas vairs nav ar labu protektoru un, krītoties gaisa temperatūrai zem 7 grādiem, zaudē savu stabilitāti asos pagriezienos, kas vasarā bija ierasta lieta.

Braukšanas eksperti iesaka miglas laikā nebraukt ar tālo gaismu lukturiem, jo miglas mazie pilieni reflektē gaismu un pasliktina redzamību. Autovadītājiem rudens laikā ir jāpalielina distance starp automobiļiem. Braukšanas eksperti iesaka autovadītājiem lietot miglas gaismas lukturus, ja redzamība ir zem 50 metriem. Sevišķi tas attiecas uz aizmugurējo miglas lukturi , jo tas ir 30 reizes spēcīgāks nekā parastie aizmugures gaismas lukturi. Normālos laika apstākļos ar ieslēgtiem aizmugures miglas lukturiem nedrīkst braukt, jo tie apgrūtina citu šoferu uzmanību, piemēram, apžilbina un liek sajaukt ar bremžu gaismas lukturiem. Šoferu vidū pastāv “50 metru likums”, ko iesaka daudzi Eiropas automobiļu klubi – ja redzamība ir zem 50 metriem, tad ātrums arī nedrīkst būt lielāks par 50 km/h. Šoferiem būtu jāievēro arī atpūtas pauzes, jo miglas laikā no autovadītāja tiek prasīta visaugstākā koncentrācija.

Lauku reģionos autovadītājiem ir jāuzmanās no “zemnieku apledojuma”, jo lauksaimniecības tehnika bieži vien izbrauc uz autoceļa ar dubļainām riepām. Dubļi uz mitra asfalta veicina automašīnas izslīdēšanu, piemēram, apdzīšanas manevra laikā. Arī meža zvēri aizvien biežāk parādās uz lauku reģionu autoceļiem, tāpēc meža posmos ir jābūt sevišķi uzmanīgiem.

Oktobrī un novembrī agrās rīta stundās pastāv iespēja, ka tilti vai atsevišķi ceļa posmi ēnainās vietās var būt apledojuši. Autovadītājiem būtu katru rītu jāpārliecinās par gaismas lukturu, spoguļu un stiklu tīrību. Vējstiklu šķidrums būtu pakāpeniski jānomaina uz ziemas apstākļiem.

Rudens tumšie vakari pieprasa no autovadītāja papildus koncentrāciju, tāpēc ceļojam ar papildus atbildības sajūtu, jo uz ceļiem jāuzmana gājēji, velobraucēji un bērni!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 19.04.2024 Komandu rogaininga sacensības Liepājā Liepājas reģiona TIB
Jau otro gadu Liepājā notiks komandu rogaininga sacensības – 20. aprīlī Jūrmalas parkā tiks dots starts sacensībām “Liepājas Dienvidu fortu | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15360498sec.