Ceļojot ar auto neaizmirstiet par satiksmes noteikumiem [1]

Nereti atvaļinājuma laikā pārvietojoties ar automašīnu, brauciens liekas ierasts un bezrūpīgs, taču uzmanieties, cita valsts citi likumi. Tā, piemērām, Itālijā, Francijā, Grieķijā, Krētā un Ungārijā ātruma ierobežojums uz lielceļiem ir 130 km/h, arī Austrijā, taču šeit atsevišķos vietās ir atļauts pārvietoties 110 km/h. Lielbritānijā šis limits ir 70 jūdzes vai aptuveni 112 km/h, Spānijā, Šveicē un Turcijā 120 km/h.

Turpretī, ja esat nolēmuši doties ceļojumā uz ASV, tad par ļaunu nenāktu sīkāk painteresēties par šeit noteiktajiem ierobežojumiem, jo katrā štatā tie ir atšķirīgi, proti, no 65 līdz 75 jūdzēm.

Ja būsiet lietas kursā, ietaupīsiet daudz naudas un arī liekas problēmas. Sods par ātruma pārsniegšanu var būt liels, kas atkarīgs no valsts, kurā atrodaties. Itālijā par ātruma pārsniegšanu līdz 20 km/h virs atļautā, nāksies šķirties no 150 eiro, Lielbritānijā, pārsniedzot atļauto ātruma limitu par 50 km/h, var nākties šķirties no vairākiem tūkstošiem eiro. Francijā sods ir 1500 eiro, taču, ja atsakāties samaksāt uzreiz, policijai ir tiesības konfiscēt jūsu transportlīdzekli, kamēr nesamaksāsiet sodu. Arī Austrijā valda stingri likumi, kad iet runa ir par atļautā ātruma pārkāpšanu, šeit soda apmērs var būt pat 2180 eiro. Neatpaliek arī Šveice, un šeit iejūtību negaidiet, kaut vai būsiet pārsniedzis ātrumu par 1 km/h no soda neizvairīties, nāksies samaksāt 40 Šveices frankus. Līdere šajā ziņā ir Spānija ar saviem drakoniskajiem sodiem, proti, ja tiksiet pieķerts pārvietojoties uz autoceļiem ar ātrumu 200 km/h vai pa pilsētu ar 110 km/h, var draudēt pat vairāku mēnešu apcietinājums.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Wenden 06/27/2009 13:49 Būtu jauki izveidot tādu tabulu kur kādi limiti...atceros vienā no atlantiem bij šāds palīglīdzeklis.


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


SIXT Latvija
,


Park Hotel Latgola semināru telpas
,


Europcar
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70869303sec.