36.Vaidavas kauss un Zelta mopēds notiks atjaunotā trasē

Svētdien, 12. jūlijā Ape aicina sportistus un skatītājus uz „Vaidavas kausa” izcīņu motokrosā! Tās ir vienas no vecākajām, tradīcijām bagātākajām motosporta sacensībām Latvijā, bet katru reizi tajās ir arī kaut kas īpašs. Organizatori ir atkal parūpējušies sagādāt jaunumus gan sportistiem, gan skatītājiem.

„Šoreiz īpaši piedomāts pie trases izveidošanas, kur būs redzamas būtiskas pārmaiņas”, informē viens no sacensību rīkotājiem Mairis Levans. Pateicoties ļoti profesionālam ekskavatoristu un buldozeristu darbam ir izdevies īstenot vairākas Gundara Levana idejas.
Trase daudzviet ir paplašināta, pārveidoti un atjaunoti vairāki tramplīni. Ļoti izmainījies ir skatītāju iecienītais Klētskalna tramplīns, kur lidojuma tālums pārsniedz 30 metrus. Līdz šim sportistiem bija grūti pilnībā izmantot lēciena iespējas šajā vietā, bet izmainot piebraukšanu, lidojums būs vēl aizraujošāks kā līdz šim.
Sagaidāms, ka apvienotajā solo motociklu MX1/MX2 klasē startēs gandrīz visi Latvijas spēcīgākie braucēji. Kā parasti, par skaistajiem kausiem un balvām pacīnīties ieradīsies arī kaimiņi: ir gaidāmi vairāki vadošie Igaunijas motosportisti. Šogad programmā nav paredzēts atsevišķs amatieru klases brauciens, bet šīs klases sportistiem Apes interesantajā mototrasē būs iespēja startēt apvienotajā MX1/MX2 solo motociklu klasē.
Aizraujošs solās būt kvadrociklu brauciens, jo sportisti paralēli cīņai par „Vaidavas kausiem” gūs ieskaites punktus Latvijas čempionāta kopvērtējumā. Lielu interesi par piedalīšanos „Vaidavas kausā” izrādījuši Igaunijas sportisti, kuriem nopietnu konkurenci sastādīs mūsu vadošie braucēji.
Tāpat arī Mini MX klasē igauņu pieredze un masveidība pagaidām vēl ir lielāka, bet sagaidāms, ka šogad vietu uz goda pjedestāla izcīnīs arī kāds latviešu sportists.


Ceturto gadu pēc kārtas būs iespēja pacīnīties par atdzimušā „Zelta mopēda” balvām! Visi, kam ir padomju laiku mopēdi, piedalīsies „Vaidavas kausa „ izcīņas otrajā posmā. Atgādinām, ka pirmajā posmā Biķerniekos bija vairāk kā 170 (!) dalībnieku. Interesanti, ka „Zelta mopēda” braucienos vienlīdz labi jūtas gan tie, kuru mērķis ir uzvara, gan arī tie, kuriem galvenais ir piedalīties.
Daži vadošie motokrosisti rādīs savu prasmi minitraktora vadīšanā un sacentīsies par buldozerista Freda ceļojošo vimpeli.


Jau vairākus gadus „Vaidavas kausā ” nav paaugstinātas ieejas biļešu cenas. Arī šogad skolēniem līdz 12 g.v. un pensionāriem tās ir 0,50 Ls, pirmsskolas vecuma bērniem bezmaksas, bet pārējiem 3.- Ls. Autocaurlaide trases teritorijā – 2.- Ls.
Visas ieejas biļetes tradicionāli piedalīsies vērtīgu mantu izlozē: zāles pļāvējs „Husqvarna”, „Trek” velosipēds , „Jotul” krāsniņa…
Sacensības komentēs skatītāju iecienītais „runas vīrs” Ēriks Fogelis no Ventspils.
Gan pirms, gan pēc sacensībām Apes viesiem būs iespēja iepazīties ar interesantākajiem Apes novada dabas un vēstures objektiem, kā arī apciemot netālo Dienvidigauniju: Munameģi, Reugi, Mežabrāļa sētu…
Atpūtas vakaru sestdien jums piedāvās Apes brīvdabas estrāde - tajā uzstāsies grupa „Astro’n’out”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59289503sec.