Pirmo reizi Latvijā tiks veikta automašīnu bezmaksas savirzes pārbaude

No 2014. gada 24. līdz 30. aprīlim "Drošas Braukšanas Skola" (DBS) sadarbībā ar autoservisu tīklu "Bosch Car Service" vairākās Latvijas pilsētās veiks nebijušu akciju – automašīnu bezmaksas ritošās daļas savirzes pārbaudi. Šī unikālā akcija ar Latvijā pirmo mobilo savirzes stendu ir nākamais solis autovadītāju uzmanības pievēršanai tam, cik nozīmīgs ir automašīnas tehniskais stāvoklis drošībai uz ceļa. Šīs akcijas ietvaros DBS ir veikusi autovadītāju aptauju par autoservisu izvēli, kas atklāj gan pozitīvus, gan negatīvus auto īpašnieku ieradumus.

DBS, "Bosch Car Service" un "Statoil Fuel & Retail Latvia" kopīgās akcijas automašīnu bezmaksas balstiekārtas savirzes pārbaudes notiks:

  • 24. aprīlī     12:00 – 19:00     DUS "STATOIL Sarkandaugava", Rīgā
  • 25. aprīlī     11:00 – 18:00     pie T/C "Jēkabpils Centrs", Vienības ielā 7, Jēkabpilī
  • 26. aprīlī     11:00 – 18:00     pie T/C "Oga", Rīgas ielā 4d, Preiļos
  • 28. aprīlī     11:00 – 18:00     pie Valmieras Kultūras centra, Rīgas ielā 10, Valmierā
  • 29. aprīlī     11:00 – 18:00     DUS "STATOIL Dobele", Dobelē
  • 30. aprīlī     12:00 – 19:00     DUS "STATOIL Ulmanis 1", Rīgā

Pērk nepārbaudītus auto un uzticas nesertificētiem servisiem

2014. gada aprīļa sākumā DBS internetā veica auto īpašnieku aptauju, uzdodot dažādus jautājumus par auto iegādi, autoservisu izvēli un autoservisu uzticamību. Šīs aptaujas rezultāti pārsteidza aptaujas veidotājus gan pozitīvi, gan negatīvi.

Viens no pārsteidzošākajiem atklājumiem ir tas, ka 36,8% lietoto automobiļu pircēju pērk "kaķi maisā", jo pirms automašīnu iegādes nepārbauda tā tehnisko stāvokli servisā. Jautāti par servisa izvēli, 35% aptaujāto ir atzinuši, ka savu automašīnu remontu veic paši vai uztic to darīt mehāniķiem nepazīstamos servisos vai garāžās. Vienlaikus 30,6% aptaujāto uzskata, ka servisos bez modernām diagnostikas iekārtām un regulāri apmācītiem mehāniķiem ir iespējams saremontēt mūsdienu automašīnas. Tāpat arī 21% auto īpašnieku ir atzinuši, ka nepievērš uzmanību servisa kvalitātei un izvēlas tuvāko autoservisu vai to, kurā tiek piedāvāta lētākā cena konkrētajam remontam.

"Godīgi sakot, mēs esam ļoti pārsteigti par iegūtajiem rezultātiem. Grūti ir iedomāties, ka cilvēki, kuri ir gatavi iztērēt vairākus tūkstošus par lietotas automašīnas iegādi, ir gatavi ieekonomēt dažus desmitus eiro par tā tehniskā stāvokļa pārbaudi, un tādējādi sevi pasargāt no iespējamiem, dārgiem remontiem. Uzticība dažādiem mazajiem servisiņiem un garāžām, kuros pat nav vienkāršs diagnostikas dators arī ir pārsteidzoša. Mūsdienās jebkurā automašīnā ir iebūvēti nopietni vadības bloki, un servisos bez apmācīta personāla un diagnostikas iekārtām mūsuprāt var veikt tikai riepu maiņu vai līdzīgus, nenozīmīgus remontus," atzīst DBS valdes loceklis Artūrs Priednieks.

Veiktā aptauja uzrāda arī pozitīvas iezīmes, piemēram, 82% aptaujāto piekrīt, ka nesertificētos un nepazīstamos servisos, nav iespējams atjaunot stipri sasistas automašīnas tā, ka tās ir tikpat drošas kā pirms avārijas. Autoīpašnieki gadu gaitā ir sapratuši arī to, ka remonta procesā ir svarīga rezerves daļu kvalitāte – tikai mazāk kā 10% aptaujāto ir atklājuši, ka neuztraucas par rezerves daļu kvalitāti un izvēlas lētākās. Tieši tikpat daudz respondentu ir atklājuši, ka savas automašīnas tehniskā stāvokļa diagnostiku veic tikai pirms tehniskās apskates. Pārējie ir atklājuši, ka veic regulāru diagnostiku vai to dara tad, kad rodas aizdomas par kādu bojājumu. 76% auto īpašnieku ir atklājuši, ka pirms remontdarbu uzsākšanas mēdz lūgt servisam sastādīt tāmi, kas, protams, ļauj izvairīties no pārsteigumiem saņemot automašīnu pēc remonta.

Par DBS

Drošas Braukšanas Skola darbojas kopš 2005. gada. Šī ir vienīgā šāda tipa skola, kas sagatavo B un citu kategoriju vadītājus, apmāca profesionāļus, sniedz drošas braukšanas apmācības, kā arī autoparkiem piedāvā ekonomiskas un videi draudzīgas braukšanas apmācības. DBS sadarbības partneri ir "Opel", "Statoil Fuel & Retail Latvia", AAS "BALTA", "SEB banka", "Goodyear", "Bosch" un TV raidījums "Zebra".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47160983sec.