Ar auto pa Turciju – aizrautīgs izaicinājums kontrastu meklētājiem

Turcija pēdējos gados kļuvusi par vienu no pieprasītākajiem tūristu galamērķiem. Līdz ar tūristu pieplūdumu, augušas arī to prasības, ko viesmīlīgie austrumnieki ar prieku izpilda un patīkami pārsteidz savus viesus ar aizvien jauniem pakalpojumiem. Arī auto nomas kompānija AVIS, domājot pa klientu ērtībām, šajā sezonā piedāvā īpaši izdevīgu automašīnas iznomāšanas risinājumu – līdz 15. jūlijam auto noma Turcijā būs pieejama ar 15% atlaidi.

Turcija ir valsts, ko vārdos aprakstīt nav iespējams. Tā vienkārši jāredz. Austrumu eksotika un noslēpumainība savijas ar senatnes elpu un mūsdienu straujo dzīvesstilu. Modernas lielpilsētas un augsts dzīves līmenis kontrastē ar ciematiem valsts vidienē, kur joprojām spēkā gadsimtiem ilgas paražas un ik uz soļa jūtama reliģijas ietekme. Tūristus Turcija vilina ar lieliskiem Vidusjūras kūrortiem un rūpīgi izstrādātiem maršrutiem, kas ļauj iepazīt šīs skaistās valsts vēsturi, arhitektūru, kultūrvidi un nacionālās paražas.

Par Turcijas sirdi dēvētā Stambula ir vieta, kur saplūst divas pasaules daļas – Eiropa un Āzija. Vieta ar 2600 mošejām, no kurām Svētās Sofija katedrāle ar četriem minaretu torņiem ir viena no skaistākajām pasaulē. Kādreiz Stambulu dēvēja par Konstantinopoli un tā bija varenākā un bagātākā pilsēta reģionā.

Aptuveni 365 km uz ziemeļiem no slavenajiem Antaljas kūrortiem  atrodas ap 8000 gadus senā Konja - viena no vecākajām pasaules pilsētām. Šeit atrodas klosteris, kur iespējams noraudzīties virpuļojošo dervišu dejā. Ir vērts par galamērķi izvēlēties Kapadokijas Nacionālo parku, kur izveidota slavenā pazemes pilsēta Derinkjū. Savukārt pusceļā starp Antaljas un Marmarisas kūrortiem atrodas Pamukkales minerālavotu nacionālais parks, kur baudāma pelde ar siltu minerālūdeni pildītās kaļķakmens terasēs.

Turcijas iecienītākie kūrorti izvietojušies gar Vidusjūras krastu un, ja vien pieejams auto, izbrauciens no kūrorta uz kūrortu, baudot krāšņas dabas ainavas, būs atmiņā paliekošs piedzīvojums ikvienam. Katra no šīm lieliskajām atpūtas vietām atrodas lielākā vai mazākā pilsētā, kas lepojas ar savu vēstures stāsts un leģendām apvītām vietām, ko apmeklēt.

Lai pilnīgāk izbaudītu austrumnieciski 1000 un 1 nakts pasaku vidi, ir nepieciešams auto, tālab piemērotākā auto izvēlei un maršruta sastādīšanai ceļotāji aicināti iegriezties auto nomas kompānijas AVIS birojos Vecrīgā, 11. novembra krastmalā 29, vai starptautiskajā lidostā Rīga.

Auto Turcijas apceļošanai ar īpašo atlaidi var rezervēt arī AVIS mājas lapā www.avis.lv ar AWD numuru D0801000.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
 Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.040411sec.