Ekskursijā iepazīs studentu dzīvi Jelgavā

2016. gada 7.augustā, pulksten 13 Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina doties tematiskā ekskursijā kājām pa Jelgavu "Klīstošā studenta pēdās". Ekskursijas laikā varēs ieskatīties vietās, kas tuvas Jelgavas studentiem un uzzināt, kā studentu dzīve ritēja kādreiz un kā studenti mācās un dzīvo šodien.

Jelgava ir studentu pilsēta un dažkārt to mēdz dēvēt pat par Latvijas studentu galvaspilsētu. Tam ir pamats, jo šeit ir dibināta pirmā augstskola Latvijas teritorijā – Academia Petrina -, bet mūsdienās darbojas lielākā reģionālā augstskola Latvijā – Latvijas Lauksaimniecības universitāte.

Kaut arī vasarā mācības nenotiek, Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina ielūkoties studentu pilsētas aizkulisēs – vietās, kas studentiem ir  sevišķi tuvas. Gides un bijušās Latvijas Lauksaimniecības akadēmijas studentes Inas Jurģes vadībā tiks apmeklētas Tehniskā, Meža un Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes, kur varēs ieskatīties studiju vidē un uzzināt par studentu darbiem un nedarbiem.

Ekskursijas laikā varēs ielūkoties arī studentu kopmītnēs, iepazīt Latvijā vienīgā Studentu teātra stāstu,  uzzināt par studentu izklaides vietām un, protams, apmeklēt Jelgavas pili, kas ir universitātes galvenā mītne. Ekskursija ar studentu himnu noslēgsies pie skulptūras – strūklakas "Jelgavas students", kas kļuvusi par studentu veiksmes simbolu. Ekskursijas laikā paredzēti pārsteigumi un aktivitātes Jelgavas studentu tradīcijās.

Ekskursija kājām "Klīstošā studenta pēdās" sāksies svētdien, 7.augustā, pulksten 13 pie Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1. Ekskursijas ilgums 2,5 stundas. Pieteikšanās ekskursijai Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā pa tālruni 63005447 vai e-pastu [email protected]. Vairāk informācijas par ekskursijām un maršrutiem Jelgavā un apkārtnē mājas lapā www.visit.jelgava.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.95409513sec.