Jelgavā rīko plašas svinības par godu Starptautiskajai Jaunatnes dienai

Šķiet, ka šīs darba nedēļas noslēgumā – piektdienā, 2016. gada 12. augustā – visiem Latvijas starppilsētu autobusiem vajadzētu būt pielādētiem pilniem ar aktīviem un pacilātiem jauniešiem. Un kā nu ne, ja Latvijas pirmā jauniešu galvaspilsēta Jelgava šajā dienā rīko plašas svinības par godu Starptautiskajai Jaunatnes dienai. Pasākumā piedalīsies 18 jaunatnes nevalstiskās organizācijas un novadu pašvaldības, priecējot apmeklētājus ar dažādām izklaidējošām, izglītojošām un sportiskām aktivitātēm.

"Svinību norisi esam veidojuši krāšņu un dažādu. Jaunākajiem pasākuma apmeklētājiem būs iespēja piedalīties dažādās izzinošās spēlēs, savukārt vecākiem svinību dalībniekiem būs iespēja piedalīties nopietnās diskusijās, kas saistītas ar jaunatnes līdzdalību politikā. Neiztrūkstoši norisināsies arī sportiskas sacensības un talantu konkurss. Katram būs iespēja atrast sev ko interesantu un patīkamu," tā par gaidāmajām svinībām stāsta Latvijas Jaunatnes padomes izpilddirektore Inese Šubēvica.

Starptautiskās Jaunatnes dienas svinības norisināsies no plkst. 15:00 līdz plkst. 22:30 Jelgavas 6. vidusskolas teritorijā (Loka maģistrāle 29). Ar plašāku pasākuma programmu iespējams iepazīties šeit.

"Lai nosauktu visas pasākuma programmā iecerētās aktivitātes, ar piecām minūtēm nepietiek; rīkotāju piedāvājums tik tiešām ir dažāds! Piemēram, biedrība "SēJa" piedāvās iespēju izzināt Sēliju, Latvijas Lauksaimniecības universitāte piedāvās pielaikot lauksaimnieka profesiju un digitāli izstaigāt Latviju. Latvijas Jaunatnes padome rīkos diskusiju ar Saeimas deputātiem par jauniešiem aktuāliem jautājumiem, Sociālās inovācijas centrs rīkos fokusdiskusiju par jauniešu iesaisti sociālajā uzņēmējdarbībā. Šī ir tikai maza daļa no visa aktivitāšu kopuma!" tā par pasākuma programmu zina stāstīt viena no rīkotājām Inese Šubēvica.

Pasākumā būs skatāmi talantīgu jauniešu priekšnesumi no visas Latvijas; jau pieteikušies dalībnieki no Jelgavas, Aizputes, Burtniekiem, Tukuma, Rīgas un citām Latvijas pilsētām. Svinību noslēgumā uzstāsies vairākas mūziķu grupas un DJ.

Pasākumu rīko Latvijas Jaunatnes padome sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju un Jelgavas pilsētas domi. Notikuma galvenais mērķis ir vienot Latvijas jauniešus kopīgās aktivitātēs un veicināt to sadarbību, kā arī pievērst plašākas sabiedrības uzmanību jauniešiem aktuāliem jautājumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.11076808sec.