Eiropas kultūras mantojuma dienas Jelgavā

Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija 2016.gada Eiropas kultūras mantojuma dienas Latvijā velta kultūrvēsturiskajai ainavai, lai akcentētu tās īpašo lomu cilvēka dzīves kvalitātes veidošanā. 9. un 10.septembrī ar semināru un ekskursiju ar kuģi "Jūrmala" kultūras mantojuma dienas tiks atzīmētas arī Jelgavā.

Kultūrvēsturiskā ainava Jelgavas pilsētā, skatoties no Driksas krastmalas, ir atguvusi jaunu siluetu. Sakārtojot Jāņa Čakstes bulvāri un rekonstruējot Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torni, ir izcelts pilsētas kultūrvēsturiskais siluets ar torņiem. Neatņemama ir pilsētas ainava ar Jelgavas pili – Baltijā lielāko baroka laika arhitektūras pērli. Eiropas kultūras mantojuma dienās Jelgavā ar semināru un ekskursiju īpaši tiks akcentēta pilsētas panorāmas nozīmība un rašanās vēsture.

9.septembrī pulksten 12 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī norisināsies bezmaksas seminārs "Jelgavas kultūrvēsturiskā ainava", kur lektori Ģ. Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzeja direktore Mg.hist. Gita Grase, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Dr.habil. art. Ojārs Spārītis, Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektore Dr.oec. Irina Pilvere un Latvijas Lauksaimniecības universitātes asociētā profesore Dr.arch. Aija Ziemeļniece stāstīs par ievērojamākajiem objektiem pilsētas kultūrvēsturiskajā ainavā.

10.septembrī no pulksten 13 līdz 14 Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina doties izbraukumā ar kuģi "Jūrmala", lai iepazītu Jelgavu no cita skatu punkta – upes puses.  Ekskursiju "Jelgavas kultūrvēsturiskā ainava no Lielupes ūdeņiem" pavadīs gida stāstījums, kas iepazīstinās ar vēsturisko Jelgavas panorāmu – ēkām, kas atradās Driksas upes krastmalā, - Jelgavas salām un mūsdienu ainavu, kas pēdējos gados ievērojami mainījusies.

Dalības maksa: 1,00 EUR personai, daudzbērnu ģimenēm - ģimenes biļete (2 pieaugušie un viens vai vairāk bērni) – 3,00 EUR; pirmskolas vecuma bērniem bez maksas. Biļešu iepriekš pārdošana Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī, Akadēmijas ielā 1, informācija un pieteikšanās pa tālruni 63005447 vai e-pastu [email protected].

9. un 10.septembrī no pulksten 9 līdz 17 apmeklētājus gaidīs arī Jelgavas pils muzejs. Eiropas kultūras mantojuma dienu ietvaros pils muzeja apmeklējums ir bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.89156199sec.