Ar dokumentālu kino mācīs par narkotisko vielu negatīvo ietekmi

Jelgavā 21. novembrī sociālā projekta “Izvēlies dzīvot!” ietveros norisināsies divi bezmaksas dokumentālās filmas “Caur adatu” seansi un tikšanās ar stāsta varoni Ediju Vītoliņu un filmas veidotājiem: producentu Edgaru Aivaru un režisoru Artūru Lapinski.

Jaunietis Edijs, kurš aizrāvās ar skriešanu un guva panākumus sportā, pēc mātes nāves nonāca smagā heroīna atkarībā, kas gandrīz viņam atņēma dzīvību. Pēc sešiem tumšiem heroīna gadiem Edijam ir izdevies mainīt savu dzīvi - šobrīd viņam ir 27 gadi, viņa skaidrības periods ir 3 gadi, 5 mēneši, 10 dienas. Edija dzīvesstāsts ir šokējošs, skarbs un tai pašā laikā aizkustinošs, un iedvesmojošs.

Projekta “Izvēlies dzīvot” mērķis ir aktualizēt tēmu par narkotisko vielu lietošanas kaitīgo ietekmi, izglītot sabiedrību un motivēt ārstēties VSIA “Slimnīcas “Ģintermuiža”” Narkoloģiskā dienesta pacientus: gan jauniešus, gan pieaugušos.

“Mēs zinām, ka ļoti daudzi skolēni lieto – pīpē to pašu marihuānu, eksperimentē ar dažādām tabletēm utt. Tas vienkārši notiek. Kad mēs par to uzzinām? Tad, kad viņi nonāk tik tālu, kad vairs nespēj kontrolēt savu dzīvi, rodas problēmas ar policiju vai viņi uzsāk ārstēšanos. Tad mēs redzam, kad lietošana ir sākusies, – vairumā gadījumu tas notiek 15, 16, 17 gadu vecumā, kad cilvēki sāk izzināt dzīvi,” – stāsta VSIA “Slimnīca “Ģintermuiža”” Narkoloģiskā dienesta vadītāja Lilita Petermana.

Ir svarīgi par šo problēmu runāt un izglītot jauniešus pirms viņi nonāk saskarē ar narkotikām. “Jauniešiem arvien vairāk pašiem būs jāizdara savas dzīves izvēles. Mēs viņus varam tam sagatavot un izglītot, ar dzīviem piemēriem parādīt, kādas briesmas viņus apdraud, ja sāk lietot narkotiskās vielas,” – viedoklī dalās Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes “Kultūra” vadītājs Mintauts Buškevics.

Jaunieši un ikviens interesents filmu bez maksas noskatīties varēs 21. novembrī plkst. 14.45 Jelgavas Kultūras namā. Pēc seansa pieredzē dalīsies pats stāsta varonis Edijs Vītoliņš un filmas veidotāji, kā arī viņiem pievienosies narkoloģe Lilita Petermana. Ikvienam būs iespēja uzdot jautājumus un piedalīties sarunā. Ja kāds vēlas uzdot jautājumu anonīmi, tad to var nosūtīt uz [email protected] vai uz Jelgavas pašvaldības iestādes “Kultūra” Facebook lapu.

Aicinām skolas iesaistīties un organizēt skolēnus apmeklēt šo pasākumu, grupām iepriekš piesakoties pa tālruni 27195906.

Otrs filmas seanss un tikšanās notiks 21. novembrī plkst. 11.00 VSIA “Slimnīca “Ģintermuiža”” zālē, pasākums būs pieejams slēgtai auditorijai – tikai pacientiem un viņu mentoriem.

“Tiem, kuri jau lieto un kuri jau ir iestrēguši (vai viņi to ir atzinuši vai nē), šāds dokumentāls stāsts ļaus identificēties ar filmas varoni. Tā ir iespēja saredzēt sevi, saredzēt stāstā savu sākumu, gan arī to, kā tas viss beidzās. Ārkārtīgi svarīgi ir katram, kurš ir atkarīgs, arī tad, ja viņš joprojām lieto, arī tad ja viņš mēģina pārtraukt, redzēt un dzirdēt cilvēku, kuram tas ir izdevies. Tas dod cerību” – stāsta Lilita Petermana.

Projekta organizatori vērš uzmanību uz to, lai arī ir pozitīvi stāsti un pieredzes, kad izdodas izrauties no narkotisko vielu lietošanas, ir jārēķinās ar to, ka atkarīgajiem visas dzīves laikā pastāv risks atkrist atpakaļ. Tā ir realitāte. Arī Edija stāstam ir savi klupieni un augšām celšanās. Tāda ir atkarīgā cilvēka dzīve, un risks pastāvēs vienmēr, tāpēc nesāc!

Projektu organizē Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde “Kultūra” un VSIA “Slimnīca “Ģintermuiža”” ar SIA “Jelgavas Pils aptieka” un SIA “Evopipes” atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.95200086sec.