Zināmi 19. Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla dalībnieki

No 10. līdz 12. februārim jau 19. reizi Jelgavā norisināsies Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls, kura tēma būs “Karnevāls”. Dalībai festivālā žūrijas komisija ir apstiprinājusi 32 profesionālus tēlniekus no astoņām valstīm: Latvijas, Lietuvas, Itālijas, Turcijas, Krievijas, Mongolijas, Portugāles un Īrijas.

Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes “Kultūra” (JPPI “Kultūra”) organizētajā skiču atlases konkursā kopumā tika saņemti 60 mākslinieku pieteikumi un 103 ledus skulptūru skices.  Skulptori tēmu interpretē dažādi, kādam karnevāls saistās ar bērnību un svētkiem, kādam – ar romantiku un iepazīšanos, bet citam – manipulēšanu un slēpšanos aiz maskas.

Mākslinieki konkursā piedalīsies divās kategorijās: individuālā skulptūra un komandas skulptūra. Festivāla laikā kopumā taps 45 konkursa skulptūras – 30 mazās (individuālās) un 15 lielās (komandu) –, kā arī papildus tiks veidotas vairākas foto skulptūras un Koskenkorva ledus bārs.

Ledus tēlnieki Jelgavā ieradīsies 5. februārī un darbus turpinās līdz 10. februārim, savukārt apmeklētāji baudīt karnevāla gaisotni un apskatīt skulptoru veikumu varēs no 10. līdz 12. februārim.

“Festivāls šo 19 gadu laikā Jelgavu ir iezīmējis pasaules lielāko ledus skulptūru festivālu kartē un ir lielākais šāda veida pasākums Baltijā, uz kuru ik gadu piesakās vairāk nekā 50 profesionāli tēlnieki no visas pasaules. Unikālais brīvdabas pasākums ziemas sezonā ir galvenais tūristu galamērķis Latvijā, kas pulcē tūkstošiem apmeklētājus, ne tikai no Latvijas bet arī no ārzemēm,” – tā par festivālu Mintauts Buškevics, JPPI “Kultūra” vadītājs.

Festivāla viesus sagaida skulptūru spīdēšana un uguņošana, kā arī plaša kultūras un izklaides programma – uzstāsies “CARNIVAL YOUTH”, “Daddy was a milkman” (Lietuva), Lauris Reiniks, Roberto Meloni, “The Roop” (Lietuva), notiks dažādi muzikāli rotaļu uzvedumi bērniem, ledus skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumi un daudz kas cits.

Biļetes iepriekšpārdošanā līdz 9. februārim “Biļešu Paradīze” tirdzniecības vietās var iegādāties lētāk: pieejamas ģimenes biļetes, atlaides skolēniem, studentiem, pensionāriem, kā arī īpašas cenas Jelgavas skolēnu kartes un Jelgavas iedzīvotāju kartes īpašniekiem, pērkot biļetes Jelgavas Kultūras namā.

Starptautisko Ledus skulptūru festivālu rīko Jelgavas pilsēta.

Vairāk informācijas: www.festivali.jelgava.lv .

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75852203sec.