Aicina iepazīt Jelgavu Ledus skulptūru festivāla laikā

No 10. līdz 12. februārim Jelgavā norisināsies 19. Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls. Jelgavas reģionālais tūrisma centrs festivāla laikā aicina doties pilsētas iepazīšanas tūrēs ar autobusu gida pavadībā, apskatīt ievērojamākos tūrisma objektus, baudīt aktīvu atpūtu visai ģimenei slidotavā, kā arī izzināt karameļu gatavošanas noslēpumus.

Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla laikā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina iepazīt Jelgavu izbraukumos ar autobusu. Tūres ietvaros būs iespēja izbraukt maršrutu pa Jelgavu un gida stāstījumā uzzināt interesantus faktus par ievērojamākajām vietām un stāstiem par Jelgavu agrāk un šodien. Ekskursijas sākums no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1. Ekskursijas notiek: sestdien, 11.februārī, pulksten 12, 13.30 un 15; svētdien, 12.februārī, pulksten 13 un 14.30. Dalība ekskursijās bez maksas, vietu skaits ekskursijās ir ierobežots, pieteikšanās un informācija pa tālruni 63005447 vai e-pastu [email protected].

Lai nogaršotu un iepazītu vietējo ražotāju produkciju, pilsētas viesi ir aicināti apmeklēt  Karameļu darbnīcu un mājražotāju produkcijas veikalu “Amatnieku sēta”. “Karameļu darbnīcā” (Rūpniecības iela 1A) iespējams iegādāties viskrāsainākās un gardākās karameles, kā arī vērot to gatavošanas paraugdemonstrējumus: piektdien pulksten 15; sestdien pulksten 15 un 17. Savukārt “Amatnieku sēta” (Lielā iela 5/7) piedāvā Zemgales lauksaimnieku izaudzētu un amata meistaru izlolotu vietējo produkciju. Iepērkoties veikaliņā un uzrādot festivāla biļeti, glāzi karstā dzēriena būs iespējams baudīt par īpašu cenu.

Jelgavas muzeji un ekspozīcijas Ledus skulptūru festivāla laikā aicina iepazīt pilsētas vēsturi un mākslu. 11. un 12.februārī no pulksten 11 līdz 18 apmeklētājiem būs atvērtas Kurzemes hercogu kapenes, savukārt Jelgavas pils muzejs apmeklētājus gaidīs 10.februārī no pulksten 9 līdz 18, bet 11. un 12.februārī no pulksten 11 līdz 18. Pagarināts darba laiks festivāla laikā ir Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornim, kur ikviens interaktīvajās ekspozīcijās var iepazīt Jelgavas vēsturi, vērot pilsētas panorāmu un apskatīt Edītes Pauls-Vīgneres izstādi “Vecās Mežģīnes”. Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa darba laiks: 10., 11.februārī vēstures ekspozīcijas atvērtas no pulksten 10 līdz 20, izstāžu zāle un skatu laukums līdz pulksten 22; 12.februārī no pulksten 11 līdz 20. Ģ.Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejs festivāla dienās būs atvērts no pulksten 10 līdz 17. Papildus pastāvīgajai ekspozīcijai, muzejā būs apskatāma miniatūrtekstīliju izstāde un Rasas Kalniņas-Grīnbergas tēlniecības darbi.  Festivāla laikā varēs apmeklēt arī Ā. Alunāna memoriālo muzeju, kur joprojām mīt latviešu teātra tēva Ādolfa Alunāna gars, jo šis ir vienīgais viņam veltītais muzejs. Muzejs atvērts no pulksten 10 līdz 17 (ar stundas pārtraukumu no pulksten 13). Latvijas Dzelzceļa vēstures muzeja Jelgavas ekspozīcijā iespējams iepazīties ar ierīcēm un kārtību, kādā tiek vadīta kustība uz dzelzceļiem no senākiem laikiem līdz mūsdienām. Ekspozīcija apskatāma 10. un 11.februārī no pulksten 10 līdz 17.

Aktīvās atpūtas cienītājiem šajās dienās ir iespēja baudīt slidošanas priekus Jelgavas pilsētas publiskajā slidotavā Pasta salā. Slidošanas seansi ilgst vienu stundu, tomēr tie var tikt atcelti stipru nokrišņu gadījumā. Par slidošanas seansu sākumiem Pasta salā uzziniet, zvanot pa telefonu 20367677.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Park Hotel Latgola
,


Kaļķu vārti
,


Rija Domus Hotel
,


Forum Palace
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53214502sec.