Osvalda Zvejsalnieka izstāde „Baltās baznīcas un Spānija”

Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī no 17.marta līdz 11.maijam apskatāma Osvalda Zvejsalnieka gleznu izstāde „Baltās baznīcas un Spānija”. Tikšanās ar mākslinieku un izstādes atklāšana norisināsies 17.martā pulksten 17.

„Baltās baznīcas un Spānija” tā Osvalds Zvejsalnieks nosaucis savu gleznu izstādi Jelgavā, kas no 17.marta skatāma Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī. Mākslinieka daiļradi raksturo gan klusās dabas, gan sadzīves žanra darbi, arī portreti, taču vispilnīgāk Osvalds Zvejsalnieks sevi izsaka ainavās, izstādes darbos viņš izvēlējies iemūžināt saulainās Spānijas ainavas.

Arī gleznojot svešas zemes, kā šoreiz, Spāniju, Osvalds Zvejsalnieks paliek Latgales mākslinieks. Te viņš ir dzimis, beidzis vidusskolu, mākslas izglītību gan ieguvis Rīgā, taču tūlīt atgriezies Rēzeknē. Pēc Mākslas akadēmijas beigšanas viņš savu rokrakstu un neatkārtojamo pasaules redzējumu ieguva, kad pievērsās Latgales tēmai. Krāsu ziņā Osvalda Zvejsalnieka darbi ir atšķirīgi no pārējās latviešu glezniecības ar tai raksturīgo tonālo izsmalcinātību. Mākslinieka krāsas 21. gadsimtā kļuvušas košākas, kontrastainākas, otas triepiens uz audekla iekšēji spējāks, enerģiskāks. Krāsu izvēlē un pielietojumā atklājas viņa vitalitāte, dzīvesprieks un harmoniskā pasaules uztvere.

Osvalda Zvejsalnieka gleznu izstāde „Baltās baznīcas un Spānija” no 17.marta līdz 11.maijam apskatāma Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī, Akadēmijas ielā 1. Izstādes atklāšana un tikšanās ar mākslinieku norisināsies 17.martā pulksten 17. Vairāk informācijas mājas lapā www.tornis.jelgava.lv vai pa tālruni 63005445.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52054286sec.