Pasaules tūrisma dienā durvis vērs Jelgavas mazāk zināmie muzeji

Septembra beigās visā pasaulē tiek atzīmēta Pasaules tūrisma diena, kad tūrisma sezona beidzas ziemeļu platuma grādos un sākas dienvidos. Godinot šo dienu, Jelgavas reģionālais tūrisma centrs 28.septembrī piedāvā piedalīties tematiskajā tūrisma vakarā, bet 29.septembrī Mazo muzeju pēcpusdienā.

Piektdien, 29.septembrī, laikā no pulksten 14.00 līdz 18.00 aicinām apmeklēt pilsētas mazāk zināmos muzejus, kas reti pieejami apskatei, bet šoreiz būs atvērti ikvienam interesentam, arī individuāli. Tā kā šajos muzejos ir svarīgs zinoša gida stāstījums, muzeju apskate tiek organizēta noteiktos laikos – pulksten 14.00, 15.00, 16.00 un 17.00.

Muzeju pēcpusdienas dalībniekiem ir iespēja apmeklēt ūdensvada torni, kas kopš 2004.gada vairs netiek izmantots, bet tā telpas atvēlētas Ūdensvada muzejam. Speciālista vadībā šeit varēs izzināt Jelgavas ūdensapgādes vēsturi, sākot no hercoga Jēkaba laika, apskatīt vēsturiskos cauruļvadus, dažādas ierīces, mērītājus un laboratorijas iekārtas. Muzejs atrodas Ūdensvada ielā 4.

Osteoloģijas muzejs, kas glabā unikālu, Latvijā plašāko dzīvnieku skeletu modeļu kolekciju atrodas Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Veterinārmedicīnas fakultātē, un tajā apskatāmi studentu veidotie dzīvnieku modeļi – vairāk kā 100 eksponātu, tostarp gan Latvijā sastopamie zīdītāji, gan eksotiski dzīvnieki. Muzejs atrodas Helmaņa ielā 8.

Jelgavas Ugunsdzēsības muzeja ekspozīcija, kas iekārtota vienā no Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta garāžām, apskatāmi dažādi eksponāti no ugunsdzēsēju ikdienas – no seniem diplomiem līdz pat ugunsdzēsēju automašīnai. Šeit ir iespējams redzēt arī agrāk lietotos darba priekšmetus: četrrocīgu rokas sūkni, motorsūkni, cirvjus, ķiveres, gaismekļus un rācijas. Muzejs atrodas Dobeles ielā 16.

Apmeklētājiem atvērts būs arī slimnīcas "Ģintermuiža" garīgās veselības aprūpes vēstures muzejs, kas atspoguļo ne tikai psihiatriskās slimnīcas vēsturi no 1887.gadā, kad tā tikai izveidota kā pirmā dziedinātava garīgiem slimniekiem Kurzemē, bet arī varēs apskatīt senu ārstniecības metožu atribūtiku, paštaisītus sadzīves priekšmetus un pacientu zīmējumus. Muzejs atrodas Filozofu ielā 69.

Ieeja mazajos muzejos šajā dienā būs bez maksas, bet iespējams atstāt ziedojumu.

Iespēja pievienoties arī ekskursijai ar autobusu gida pavadībā, kurā būs ietverts visu četru muzeju apmeklējums. Sākums pulksten 13.45 no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1. Ekskursijas ilgums aptuveni 4 stundas. Pieteikšanās pa tālruni 63005447 (vietu skaits ierobežots). Dalības maksa – 5,00 EUR pieaugušajiem, 4,00 EUR skolēniem, studentiem, pensionāriem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11375809sec.