Jelgavas Tornī skatāmas divas jaunas izstādes – plecu lakati un mandalas

No 1.decembra Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī apskatāmas divas jaunas izstādes –Ausmas Spalviņas austo plecu lakatu izstāde un Līgas Mickēvičas austo mandalu izstāde.

Izstādē “Gaidot ziemu” apskatāma audējas Ausmas Spalviņa vilnas lakatu kolekcija ar dažāda izmēra un krāsu lakatiem, kas tradicionāli tika austi kā ziemas apģērbs. Kā stāsta māksliniece, katrs lakats ir īpašs un neatkārtojams, jo izauklēts gluži kā bērns, kas dzimis sākot ar dzijas krāsošanu, metu uzvilkšanu un izaug ar aušanu un bārkstu veidošanu. Mākslinieci iedvesmo dabas ainavas, kas rada idejas jauniem krāsu salikumiem un noskaņai lakatos. Izstāde būs apskatāma līdz 22.decembrim Torņa konferenču zālē.

Tikšanās ar mākslinieci notiks 14.decembrī pulksten 18.00 lekciju cikla par latviešu tradicionālo tautas tērpu semināra “Plecu segu attīstība Latvijā 19. – 20.gadsimtā” laikā, kurā māksliniece piedalīsies ar plecu lakatu kolekciju.

Līgas Mickēvičas austo mandalu izstādē "Sajūtu saules" redzamas desmit krāsainas mandalas, kas darinātas no vilnas dzijas. Māksliniece uzskata, ka veidojot mandalu ir iespēja izpaust radošo potenciālu un atainot cilvēka iekšējo būtību un noskaņu. Veidojot mandalu, jābūt šeit un tagad, turklāt, to darinot tiek noslīpēta pacietība, kas steidzīgajā pasaulē ir nepieciešama. Izstāde apskatāma līdz 3.janvārim Torņa kāpņu telpā.

Vairāk informācijas pa tālruni 63005445 vai e-pastu [email protected]. Sv.Trīsvienības baznīcas tornis, Akadēmijas iela 1, Jelgava. Darba laiku skatīt www.tornis.jelgava.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.33502603sec.