Kas ir gaidītākie pasākumi Jelgavā?

Vasara ir laiks, kad visapkārt Latvijai notiek dažādi pasākumi. Lai noskaidrotu kas notiek vienā no lielākajām Latvijas pilsētam - Jelgavā, vērsāmies pie Jelgavas reģionālā tūrisma centra.

Kādi būtu šīs vasaras svarīgākie pasākumi Jelgavā? (arī tie, kas jau ir bijuši)

Jelgavā vasaras sezona sākas ar Jelgavas pilsētas svētkiem, kas vienmēr notiek maija pēdējā nedēļas nogalē. Šogad, Jelgavas 753. dzimšanas dienas svinību viens no emocionālākajiem pasākumiem bija svētku gājiens. Vairāki tūkstoši jelgavnieku vienojās gandrīz 4 kilometru garumā, apliecinot savu saliedētību un mīlestību pilsētai.

9. un 10.jūnijā, 12. Starptautiskajā Smilšu skulptūru festivālā 15 tēlnieki no dažādām pasaules valstīm vairāk nekā 1000 tonnu smilšu pārvērta skulptūrās. To tēma bija “Dzīvnieku pasaule”. Skulptūras var apskatīt visu vasaru – Jelgavā, Pasta salā – Baltijā lielākajā smilšu skulptūru parkā, kas apmeklētājiem atvērts ik dienu no plkst. 10:00 līdz 20:00.

14.jūlijā - Jelgavas Nakts pusmaratons pulcēs tūkstošiem skriešanas entuziastu. Rāpošanas čempionāts, bērnu skrējiens, “Mans skrējiens Latvijai”, nūjošana, piecu, desmit kilometru un pusmaratona distances un vēl citas aizraujošas aktivitātes ļaus izbaudīt naksnīgās Jelgavas atmosfēru. Pasākumu centrālā vieta - Pasta sala.

21.jūlijā - grupas “Prāta Vētra” vasaras tūres atklāšanas koncerts pļavā iepretim Jelgavas pilij. Koncerttūres atklāšana kā ierasts notiks grupas dzimtajā pilsētā Jelgavā.

4.augustā - Latvijas populārās mūzikas koncertšovs “Mana vasaras melodija” Uzvaras parkā. Balsojot būs iespēja izvēlēties šīs vasaras populārāko dziesmu.

25.augustā - 18.Vispārējie Latvijas Piena, Maizes un Medus svētki. Svētku atraktīvais pasākums - 16. Piena paku laivu regate, kurā pašbūvētos peldlīdzekļos no tukšām piena pakām komandas sacenšas, braucot pa Lielupi.

Kādi pasākumi tiek visvairāk apmeklēti visa gada laikā?

Jelgava ir festivālu pilsēta un visvairāk viesu Jelgava uzņem to norises laikā – Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls februārī, Smilšu skulptūru festivāls jūnijā, Latvijas Piena, Maizes un Medus svētki augustā un Jelgavas pilsētas svētki maijā. Līdz šim apmeklētākais 2018.gada pasākums bija 20. Starptautiskais ledus skulptūru festivāls - to trīs dienu laikā apmeklēja vairāk nekā 80 000 cilvēku. Kā liecina jau pārdoto biļešu skaits, labi apmeklēts būs ar ”Prāta Vētras” koncerts. 2015.gadā to apmeklēja vairāk nekā 23 tūkstoši klausītāju.

Jelgava ir orientēta uz ģimenēm ar bērniem, kas attiecīgi ietver pasākumus dažādām vecuma grupām. Savukārt starptautiskos festivālus labprāt apmeklē ne tikai grupas no Latvijas, bet arī kaimiņvalstīm – Lietuvas un Igaunijas.  

Mēs novērojam, ka interese par Jelgavu un tās organizētajiem pasākumiem palielinās katru gadu. Par to liecina tūrisma informācijas centra statistika, uz pasākumiem pārdoto biļešu skaits, kā arī viesmīlības pakalpojumu sniedzēju noslodze.

Vai cilvēki ir kļuvuši aktīvāki, vairāk interesējas par pasākumiem un aktivitātēm vai tieši otrādi?

Cilvēki kļuvuši daudz informētāki, atrod informāciju gan mājaslapās, gan sociālajos tīklos. Pēc Jelgavas tūrisma portāla visit.jelgava.lv apmeklējuma, kas gada laikā sasniedz gandrīz 200 tūkstošus, varam spriest, ka pieaugot informācijas pieejamībai, augusi arī interese par pasākumiem. Pilsētas apmeklētību veicina arī pasākumu biļešu demokrātiskās cenas un bezmaksas pasākumi. Cilvēki aizvien vairāk vēlas apvienot pasākuma apmeklējumu ar pilsētas ievērojamāko objektu apskates ekskursijām, maltītes ieturēšanu un citām izklaidēm, piemēram, braucienu ar kuģīti.

Kā tiek radīta interese par pasākumiem? Kā cilvēki var saņemt, ieraudzīt informāciju par tiem?

Pilsētas atpazīstamību veicinām ar dažādām mārketinga aktivitātēm Latvijā un kaimiņvalstīs, lai ieinteresētu atbraukt uz Jelgavu gan pasākumu laikā, gan ārpus tiem.  

Informācija par gaidāmajiem notikumiem tiek ievietota pilsētas portālos www.jelgava.lv, www.visit.jelgava.lv, www.festivali.jelgava.lv, sociālo tīklu kontos un Latvijas medijos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38936591sec.