Aicina iepazīt Lieldienu tradīcijas un veidot rotājumus

Gaidot Lieldienas, 29.martā Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī notiks izzinoši - radošā nodarbība "Nāc nākdama Liela diena", kur ikviens aicināts jau laikus parūpēties par svētku noskaņas radīšanu sev apkārt un izgatavot Lieldienu dekorus mājokļa rotāšanai.

Lieldienas ir pavasara saulgriežu svinības, ko svin par godu pavasara un saules atnākšanai - gaismas uzvarai pār tumsu. Lieldienās ar rituālām darbībām mēģina palīdzēt zemes atmodai un jau laikus nodrošināt zemes auglību, un veicināt tās svētību. Kristīgo Lieldienu tradīcijas mūsdienās ir savijušās ar latviskajām. Kristiešiem šis ir Kristus augšāmcelšanās laiks.

Nozīmīgākie Lieldienu priekšdarbi ir greznošanās, Lieldienu ēdienu gatavošana un šūpoļu kāršana. Lieldienu dekori tradicionāli ir krāsotas olas, pavasara ziedi un pūpoli. Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī nodarbības laikā būs iespēja apskatīt dažādus Lieldienu rotājumus, iemācīties tos veidot un sava mājokļa rotāšanai praktiski izgatavot Lieldienu dekorus - dažādas oliņas no filca gan telpu rotāšanai, iekarot izplaucētos bērzu zaros, gan lielāka krāšņuma radīšanai Lieldienu groziņā.

Izzinoši - radošā nodarbība "Nāc nākdama Liela diena" notiks 29.martā, pulksten 12:00, Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī, Akadēmijas ielā 1. Dalības maksa - 5,00 EUR (3,52LVL), pirmsskolas vecuma bērniem- 2,00EUR (1,41LVL). Visi nepieciešamie materiāli dekoru veidošanai tiks nodrošināti.

Informācija un pieteikšanās nodarbībai pa tālruni 63005445 vai e-pastu [email protected]. Uzziniet vairāk www.tornis.jelgava.lv .

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44000506sec.