Ar strūklaku modināšanu atklās vasaras tūrisma sezonu Jelgavā

Jau tradicionāli maija sākumā ar dažādām aktivitātēm un pasākumiem Jelgavā, Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā tiek atklāta tūrisma sezona. Šogad tūrisma sezona tiks atklāta 3. maijā ar pilsētas strūklaku modināšanu, jauno tūrisma gidu sveikšanu, akcijas "Atklāj pašmāju garšas noslēpumus" vasaras piedāvāto ēdienu degustēšanu un ekskursijām.

Tūrisma sezonas atklāšanas pasākums sāksies pulksten 12 ar pilsētas strūklaku modināšanu. Kā pirmās tiks ieslēgtas strūklakas "ūdenskritumi" Jāņa Čakstes bulvārī, pieskandinot bulvāri ar bērnu un jauniešu centra "Junda" dejotāju priekšnesumu. Jelgavas Studentu teātra aktieri modinās veiksmes simbolu skulptūru-strūklaku „Jelgavas Students”. Noslēgumā Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa pagalms ļausies pavasara atmodai, ieslēdzot skulptūru-strūklaku "Trīsvienība", sveicot jaunos Jelgavas pilsētas un apkārtnes tūrisma gidus, degustējot dažādus ēdienus un klausoties grupas "TirkizBand" un popgrupas "Noslēpums" muzikālajos priekšnesumos.

Pasākuma laikā tiks sveikti un sertifikātus saņems jaunie Jelgavas, Jelgavas novada un Ozolnieku novada tūrisma gidi, kuri šogad pabeiguši gidu kursus Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā.

Ar maija sākumu septiņos Jelgavas un apkārtnes ēdināšanas uzņēmumos aizsāksies gardēžu akcija "Atklāj pašmāju garšas noslēpumus". Akcijas galvenais mērķis ir parādīt, ka gardus un interesantus ēdienus var pagatavot arī no vietējiem produktiem, kas audzēti un iegūti tepat Zemgales plašajos līdzenumos. Tūrisma sezonas atklāšanas laikā ikvienam būs iespējams nogaršot kādu no vasaras sezonas ēdienkartē piedāvātajiem akcijas ēdieniem un novērtēt pašmāju garšas noslēpumus.

3. maijā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina doties aizraujošās ekskursijās pa Jelgavas pilsētu un apkārtni. Pulksten 14 sāksies ekskursija ar autobusu "Vēsture, māksla un garša Jelgavas novadā" maršrutā iekļauta Lielvircavas muiža ar atjaunoto interjeru un gleznu izstādi, senā Lielvircavas baznīca un vietējā "Mālkalnu" siera degustācija Elejā. Ekskursijas ilgums 4,5 stundas.

Pulksten 14.30 velobraucēji aicināti doties ekskursijā ar velosipēdiem "4 ciemi Ozolnieku novadā", kuras laikā tiks apmeklēti Ozolnieku novada ciemi - Ozolnieki, Brankas, Tetele un Āne un kopā ar gidu ikviens varēs uzzināt, kā ciemi vēsturiski veidojušies un kas šeit notiek šodien. Maršruta garums apmēram 30 km, ekskursijas ilgums 4 stundas.

Savukārt, pulksten 15 pastaigas "Jelgava 94 + 20" dalībnieki aicināti iejusties notikumos, kas risinājušies pirms 20 gadiem Jelgavā. Pastaigas maršruts veidots iedvesmojoties no Jāņa Joņeva grāmatas "Jelgava 94" - personības, notikumi, mūzika. Ekskursijas dalībnieki aicināti ģērbties un veidot frizūras 90-to gadu stilā. Ekskursijas ilgums 3 stundas .

Visām ekskursijām nepieciešams pieteikties iepriekš pa tālruni 63005447 vai e-pastu [email protected]. Dalība ekskursijās bez maksas.

Īpašu pasākumu programmu tūrisma sezonas atklāšanas dienā sagatavojusi Jelgavas pils. 3. maijā no pulksten 12 līdz 17 ikviens ir aicināts apmeklēt Jelgavas pili, pagalmu un pils muzeju, bet no pulksten 14 būs iespēja piedalīties radošā programmā "Dorotejas mīlestības vēstuļu darbnīca" un nofotografēties pils foto stūrītī. No maija sākuma apmeklētājiem būs atvērta Rundāles pils muzeja ekspozīcija "Kurzemes hercogu kapenes" Jelgavas pilī, ko 3.maijā un arī turpmāk varēs apmeklēt no pulksten 9 līdz 17.

3. maijā no pulksten 9 – 15 norisināsies biedrības "Pārtikas amatnieki" mājražotāju tirdziņš, kur varēs iegādāties veselīgus un gardus mājražotāju labumus. Tirdziņš notiks stāvlaukumā Akadēmijas ielā 5 pie Mītavas tilta.

Visas dienas garumā interesenti aicināti paviesoties Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā (JRTC), kas atrodas Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa 1.stāvā, un iepazīties ar JRTC darbību, sniegtajiem pakalpojumiem un tūrisma piedāvājumu šajā sezonā. No 1.maija JRTC strādās pēc vasaras darba laika, kas nozīmē, ka tūrisma informācija Jelgavā tiks sniegta septiņas dienas nedēļā, turklāt sešas no tām – līdz pat pulksten 22.

Vairāk informācijas par tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu 3. maijā iespējams saņemt Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā, Akadēmijas ielā 1, pa tālruni 63005447, e-pastu [email protected] un mājas lapā www.visit.jelgava.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,


Aizkraukles novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.0942452sec.