Vasaras sezonas aktualitātes ceļotājiem Jelgavas pusē

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs informatīvā materiālā apkopojis šīs vasaras tūrisma sezonas aktualitātes Jelgavā, Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā. Materiālā atrodamas idejas, kā aizraujoši pavadīt šo vasaru Jelgavā un apkārtnē ģimenēm ar bērniem, aktīvās atpūtas cienītājiem un pat gardēžiem.

Šovasar Jelgavas pusē ikviens ir aicināts laiku pavadīt aktīvi, izzinoši un gardi – apmeklēt kādu no pilsētā vai tās apkārtnē notiekošajiem svētkiem vai festivāliem, doties izbraukumos ar velosipēdu vai ar kuģīšiem, nobaudīt akcijas "Atklāj pašmāju garšas noslēpumus" vasaras sezonas ēdienus, doties izzinošās ekskursijās vai atpūsties pie dabas. Informatīvais materiāls "Vasaras tūrisma piedāvājums Jelgavā un apkārtnē" lejupielādējams mājas lapā www.visit.jelgava.lv.

Iepazīt Jelgavu un apkārtni svētkos

Ir vērts atbraukt uz Jelgavas pusi svētku un festivālu laikā - šovasar ikvienu priecēs grandiozās smilšu skulptūras, sasmīdinās piena paku laivu regates dalībnieki, bet Jelgavas un Ozolnieku novadu svētki pārsteigs ar daudzveidīgo svētku programmu. Svētki ir īstais laiks, lai iepazītu Jelgavu un apkārtni gida pavadībā, tāpēc arī šovasar Jelgavas reģionālais tūrisma centrs piedāvā doties vairākās ekskursijās ar gidu pa Jelgavu, Jelgavas novadu un Ozolnieku novadu.

Nesteidzīga atpūta uz ūdens

Plašs piedāvājums ir pieejams tiem, kas iecienījuši atpūtu pie ūdeņiem. Jelgavniekiem un pilsētas viesiem ir pieejama labiekārtota pludmale Lielupes krastā, savukārt, dodoties izbraucienā ar kuģīti, ūdens velosipēdu vai pat vikingu liellaivu, iespējams aplūkot Jelgavas pili, pilsētas promenādi un Pils salas savvaļas zirgus no ūdens puses.

Aktīvā atpūta

Aktīvās atpūtas cienītāji aicināti doties izbraukumos ar velosipēdu pa kādu no 10 izveidotajiem velomaršrutiem Jelgavas apkārtnē. Atpūtas komplekss "Viesu Līči" piedāvā aktīvu atpūtu svaigā gaisā visai ģimenei, savukārt Jelgavas novada un Ozolnieku novada zirgaudzētavās var doties izjādēs ar zirgiem vai izbraukumos zirga pajūgā. Smelties dabas spēku var nesteidzīgās pastaigās pa Lielupes palienes pļavām vai dabas parkiem Jelgavas apkārtnē.

Vasara arī kultūrvēstures objektos

Vēstures un mākslas cienītājiem šajā vasarā Jelgavas pusē ir iespēja apmeklēt vairākus muzejus, kuros iespējams iepazīties ar Latvijas un Jelgavas nozīmīgākajiem vēstures notikumiem, bet Jelgavas pilī varēs izzināt kaligrāfijas noslēpumus un nosūtīt mīļajiem sveču gaismā ar rokurakstītu mīlestības vēstuli. Blankenfeldes muižā šajā vasarā varēs apskatīt zvanu ekspozīciju, Lielvircavas muižā 19.gadsimta tērpu kolekciju, bet Lielplatonē varēs iepazīt muižu un tās apkārtni gida pavadībā.    Apskates saimniecības aicina ciemos

Vasaras sezonā interesenti var apmeklēt vairākas saimniecības, kur iespējams iepazīties ar dažādiem dzīvniekiem - strausiem, bukiem, ponijiem vai ķenguru, bet saimniecība "Mālkalni" aicina nogaršot mājās gatavotus sierus un salātus. Jaunas prasmes varēs iegūt kokamatniecības darbnīcas "Amatnieki" apmeklētāji, piedaloties skalu grozu pīšanas radošajās darbnīcās.

Vasaras īpašie piedāvājumi

Ceļot gardi un sajust ēdienu un dzērienu garšas nianses ir iespējams, nobaudot akcijas "Atklāj pašmāju garšas noslēpumus" vasaras sezonas ēdienus. Akcijas vasaras izlasē septiņos Jelgavas un apkārtnes ēdināšanas uzņēmumos var nobaudīt dažāda veida salātus, zupas, kokteiļus, desertus un pamatēdienus, kuru pagatavošanā ir izmantoti Zemgalē audzēti produkti.

Ģimenes ar bērniem novērtēs akciju "Brīvdienu maršruts uz Zemgales laukiem". Maršrutā iekļautie apskates objekti dažādos aizraujošos veidos piedāvā izbaudīt Zemgales lauku burvību - svaigs gaiss, dzīvā daba, veselīga maltīte un aktīvi pavadīts laiks. Apmeklējot visus maršruta objektus un sakrājot zīmodziņus akcijas bukletā, oktobra beigās ir iespējams laimēt īpašu lauku labumu komplektu.

Vairāk par tūrisma iespējām Jelgavā un apkārtnē uzzināsiet Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā – Akadēmijas ielā 1, tel. 63005447 vai mājas lapā www.visit.jelgava.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,


Limbažu TIC
,


il Sole
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57800412sec.