Notiks ekskursija Vasaras saulgriežu noskaņās «Zaļa dzīve Zaļeniekos»

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs 21. jūnijā pulksten 10 aicina doties ekskursijā uz Jelgavas novada Zaļeniekiem. Ekskursijas dalībnieki kopā ar gidu Andri Tomašūnu iepazīs Zaļenieku dabas taku, viesosies Zaļenieku muižā, apmeklēs Zaļenieku kokaudzētavu "Aptiekas", darinās īpašus Jāņu zāļu spilvenus kopā ar floristu Druvi Cirīti, kā arī apmeklēs bioloģisko saimniecību "Lieldimzēni".

Šoreiz ekskursijas maršruts vedīs uz Jelgavas novada Zaļenieku pagastu. Ekskursijas pirmā pieturvieta būs Zaļenieku dabas parks, kas izveidots vēsturiskajā Zaļenieku muižas parkā. Ekskursijas dalībnieki varēs doties pastaigā pa mežu, apskatīt parkā augošos dižkokus un klausīties putnu dziesmās. Dabas parka takas aizvedīs līdz Zaļenieku muižai – kādreizējai Kurzemes hercogu medību pilij, kur gida pavadībā būs iespējams uzzināt ne tikai muižas vēsturi, bet arī apskatīt muižas sienu gleznojumus, senā parketa fragmentus un velvēto griestu apdari.

Zaļenieku ciemā atrodas viena no Latvijā lielākajām kokaudzētavām "Aptiekas", tās saimnieks ekskursijā pa kokaudzētavu pastāstīs par šeit audzēto stādu klāstu, bet iekoptajā dendrārijā būs iespējams apskatīt unikālas koku sugas. Ekskursijas turpinājumā tiks apmeklētas mājas "Lauri", kuru saimnieks ir florists Druvis Cirītis. Florista pavadībā ikviens ekskursijas dalībnieks varēs radoši darboties, izveidojot īpašu Jāņu zāļu spilvenu, kā arī apskatīt florista iekopto mājas pagalmu.

Pirms došanās mājup tiks apmeklēta bioloģiskā saimniecība "Lieldimzēni". Ģimenes saimniecība ir orientēta uz pašpatēriņu, latviešu tradicionālā saimniekošanas veida saglabāšanu kazkopībā, zirgkopībā, siera ražošanā un ārstniecības augu vākšanā. "Lieldimzēnu" saimnieks iepazīstinās ekskursijas dalībniekus ar bioloģiskās saimniecības darbību, bet ekskursijas noslēgumā ikviens varēs nogaršot saimnieku gatavoto kazas sieru.

Maksa par ekskursiju - 8,00 EUR (5,62 LVL) pieaugušajiem; 5,00 EUR (3,51 LVL) skolēniem; pirmsskolas vecuma bērniem, neaizņemot vietu autobusā, bez maksas. Biļetes var iegādāties Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa kasē. Ekskursijas dalībniekiem jārēķinās ar papildus izmaksām par kazas siera degustāciju saimniecībā "Lieldimzēni" – 1,00 EUR (0,70 LVL) no personas, kā arī līdzi jāņem pusdienas piknikam. Nepieciešams laika apstākļiem piemērots apģērbs un apavi.

Ekskursijas sākums 21. jūnijā, pulksten 10, pulcēšanās ekskursijai Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa pagalmā, Akadēmijas ielā 1. Atgriešanās Jelgavā plānota pulksten 18. Pieteikšanās ekskursijai pa tālruni 63005447 vai e-pastu [email protected] (vietu skaits ierobežots).


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


AL SVETS
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,


Preiļu novada TIC
,


Melngalvju nams
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36146522sec.