Radošajā nodarbībā veidos mūzikas instrumentus ķekatu gājienam

8.novembrī pulksten 12 Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī norisināsies izzinoši – radošā nodarbība „Atbrauca Mārtiņš, atrībināja”. Nodarbības laikā tiks iepazīta Mārtiņdienas un ķekatnieku nozīme senlatviešu tradīcijās, bet radoši darboties varēs, darinot vienkāršus mūzikas instrumentus ķekatu gājienam.

Mārtiņdiena iezīmē rudens izskaņu un ziemas sākumu, senlatvieši tos parasti svinēja pie bagātīgi klātiem galdiem un šajos svētkos vienmēr valdīja jautrība un prieks. Mārtiņos beidzas klusais veļu laiks un sākas jautrā ķekatās jeb budēļos iešana, kas turpinās visu ziemu līdz pat Meteņiem. Ikvienā mājā ķekatnieki bija gaidīti, jo senlatvieši ticēja, ka ķekatnieki mājā ienes svētību, veselību un auglību, bet ar trokšņiem aizbaida ļaunos garus. Ķekatu gājienā dziesmas un rotaļas vienmēr pavadīja mūzika, visbiežāk mūziku un trokšņus veidoja pašu darināti grabuļi, bungas un taures.

Radošās nodarbības dalībnieki varēs iepazīties ar Mārtiņdienas svinēšanas un ķekatās iešanas tradīcijām, kā arī paši varēs izgatavot vienkāršus mūzikas instrumentus ķekatu gājienam. Mūzikas instrumenti tiks darināti gan no sadzīvē izmantojamiem, gan dabā iegūtiem materiāliem. Lai bagātinātu ķekatu gājiena noskaņu, nodarbības dalībnieki varēs kopīgi iemācīties tradicionālu ķekatnieku rotaļu.

Izzinoši – radošā nodarbība „Atbrauca Mārtiņš, atrībināja” notiks 8.novembrī pulksten 12 Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī. Dalības maksa 4,50 EUR, pirmskolas vecuma bērniem – 1,50 EUR. Visi nepieciešamie materiāli mūzikas instrumentu veidošanai tiks nodrošināti. Nodarbībai nepieciešams iepriekš pieteikties pa tālruni 63005445 vai e-pastu [email protected].

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.53479981sec.