Radošajās nodarbībās gatavos Ziemassvētku rotājumus

Decembra sestdienās Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī notiks radošās nodarbības, kuru dalībniekiem būs iespēja iepazīt tuvāk latviešu Ziemassvētku tradīcijas, kā arī pašiem pagatavot svētku rotājumus mājai un eglītei. 6.decembrī notiks radošā nodarbība, kurā tiks darināti tradicionāli latviski Ziemassvētku dekori – puzuri, savukārt 13.decembrī – oriģināli rotājumi eglītei.

Kad līdz Ziemassvētkiem atlicis pavisam nedaudz, ir laiks domāt par sava mājokļa un eglītes rotāšanu. Īpašu noskaņu mājās radīs rotājumi, kas darināti pašu rokām. Puzurs ir no dabiskiem materiāliem (salmiem vai niedrēm) gatavots istabas rotājums, kas ar savu ģeometrisko formu un gaismas spēlēm istabā ienes īstenu svētku noskaņu. Tas ir viens no senākajiem Ziemas saulgriežu rotājumiem, kas tika gatavots ikkatrā mājā. Mūsu senči uzskatīja, ka puzuru veidošana sniedz meditatīvas sajūtas un palīdz sakārtot domas. Smeļoties spēku no mūsu seno latviešu tradīcijām un ticējumiem, 6.decembra radošās nodarbības apmeklētāji varēs izgatavot savu Ziemassvētku puzuru, kā arī uzzināt vairāk par to veidošanas tradīcijām un nozīmi. Visi nepieciešamie materiāli puzuru veidošanai tiks nodrošināti.

Radošā nodarbība „Ziemassvētku puzuru veidošana” notiks 6.decembrī, pl.12:00, Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī. Dalības maksa nodarbībā: 4,50 eur, pirmsskolas vecuma bērniem – 1,50 eur.

Liekot lietā izdomu un izmantojot visdažādākos priekšmetus, iespējams pagatavot oriģinālus svētku rotājumus eglītei. Ja pašu eglītei rotas pietiek, pašdarināti rotājumi var būt brīnišķīga dāvana tuvajiem un mīļajiem cilvēkiem. Ir skaisti izbaudīt ne tikai dāvanu saņemšanas, bet arī dāvināšanas prieku. 13.decembra radošajā nodarbībā ikvienam būs iespēja ļaut vaļu fantāzijai un izgatavot neparastus rotājumus no dažādiem materiāliem - filca, pērlītēm, pogām, čiekuriem.

Radošā nodarbība "Rota eglītei" notiks 13.decembrī, pl.12:00, Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī. Dalības maksa nodarbībā: 4,50 eur, pirmsskolas vecuma bērniem – 1,50 eur..

Vairāk informācijas un pieteikšanās nodarbībai pa tālruni 63005445.



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77428102sec.