Ekskursijas pa Jelgavu Ledus skulptūru festivāla ietvaros -«Pasakas un pilis Jelgavā»

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs sadarbībā ar tūrisma aģentūru ''Ekskursija.lv'' Ledus skulptūru festivāla laikā (7. un 8.februārī) piedāvā iepazīt Jelgavu ekskursijās ar autobusu. Šis ir labākais veids, kā uzzināt Jelgavas nozīmīgākos notikumus un dzirdēt stāstus, kas risinājušies pilsētas 750 gadu pastāvēšanas laikā. Ledus skulptūru festivāla tēma šogad ir ''Ledus pasaka'', tāpēc arī ekskursiju laikā būs iespēja ielūkoties vietās, kur mīt pasakas.

Ekskursijas ''Pasakas un pilis Jelgavā'' notiks sestdien, 7.februārī un svētdien, 8.februārī. Abu ekskursiju sākums- pl.14:00, no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa. Ekskursiju ilgums 2,5 stundas.

Sestdien, 7.februārī, pl. 14:00 ekskursijas maršruts iepazīstinās ar Jelgavas centrālo daļu un vedīs uz vietu, kur mājo pasakas - Jelgavas Zinātnisko bibliotēku. Šeit varēs aplūkot īpašas izstādes - fotoizstādi ''Kā savu dzimteni lai tēloju...'', ''Ledus skulptūras Jelgavā – retrospekcija'', kā arī Leļļu mākslas muzeja izstādi ''Pasaka''. Tālāk ekskursija vedīs uz nesen atjaunoto Valdekas pili, kur profesore Aija Ziemeļniece stāstīs par pils rekonstrukciju, tās vēsturiskajiem īpašniekiem un nākotnes plāniem. Ekskursiju vadīs gide Edīte Pole.

Svētdien, 8.februārī, pl. 14:00 ekskursijas maršruts vedīs uz Pārlielupi, kur būs iespēja apskatīt atjaunoto Valdekas pili A. Ziemeļnieces vadībā, bet ekskursijas otrajā daļā notiks viesošanās radošajā Studentu teātra pasaulē, kur mīt pasakas un dažādu lugu tēli, par ko vairāk pastāstīs teātra režisore Astra Kacena. Ekskursiju vadīs gide Signe Lūsiņa.

Dalības maksa ekskursijās: 7,00 EUR, skolēniem 6,00 EUR, pirmsskolas vecuma bērniem bez maksas (ja neaizņem vietu autobusā). Aicinām iegādāties biļetes iepriekšpārdošanā Ekskursija.lv (SIA Auto Starts Tūre) birojā Jelgavā, Svētes ielā 18. Biļetes varēs iegādāties arī 30 minūtes pirms ekskursijas sākuma, autobusā pie Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa.

Pieteikšanās ekskursijām pa tālruni 63005447 vai e-pastu [email protected]. Vietu skaits ierobežots. Vairāk informācijas – www.visit.jelgava.lv, www.ekskursija.lv.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78751898sec.