Tornī norisināsies sarunu vakars «Dvēseles skaņas»

Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī turpinās Ziemassvētku gaidīšanas laiks, kad katru adventes svētdienu, skatu platformā kopā ar īpašajiem vakara viesiem iespējams doties pārdomu pasaulē par dvēseliskām un cilvēciskām vērtībām un svētku būtību. Otrajā adventē, 2015. gada 6.decembrī Tornī norisināsies sarunu vakars "Dvēseles skaņas", kura īpašais viesis būs mākslas doktors, komponists un mūziķis Valdis Muktupāvels.

Sarunu vakarā V.Muktupāvels pievērsīsies dvēseles izzināšanai kokles mūzikas skaņu pavadījumā. Ziemas saulgrieži ir laiks, kad aizdomāties par dzīves vērtībām un rast gaismu savas dvēseles iekšienē – zināšanu un gara gaismu. Turklāt, V.Muktupāvels aicina svētkos neaizmirst arī latviskumu un mūsu saknes, no kurām nāk mūsu spēks. Kā atzīst V.Muktupāvels: "Ir sācies garīgās atmodas laiks, kas pievērš uzmanību mūsu pašu vērtībām – pēc tam, kad esam izskrējušies pa pasauli, iepazinuši citas kultūras un vērtības tuvākās un tālākās zemēs, tad tagad pamazām atgriežamies mājās... vietā, kas tomēr ir vistuvākā un siltākā. Par to liecina kaut vai tas, ka arvien vairāk svinam savus svētkus, vēlamies uzvilkt tautastērpu, apmeklēt Latvijas svētvietas, uzzināt par dainām, ieklausīties savā mūzikā. Par to arī runāsim sarunu vakarā – par latviskumu, par dvēseli un par mūziku."

Valdis Muktupāvels. Mākslas doktors, Latvijas Universitātes profesors folkloristikā, komponists un mūziķis. Beidzis Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultāti (1980) un Latvijas Mūzikas akadēmijas Kultūras un mākslas zinātņu fakultāti (1983), aizstāvējis doktora disertāciju par tēmu "Latviešu mūzikas instrumentu sistemātika" (1999). Zinātniskajā darbībā V.Muktupāvels pievērsies Baltijas mūzikas instrumentu pētniecībai, latviešu un citu pasaules tautu tradicionālās un mūsdienu kultūras jautājumiem. Par šīm tēmām izdotas grāmatas, publicēti raksti un lasīti referāti vairāk nekā 50 starptautiskās zinātniskās konferencēs Eiropā, Turcijā un Ziemeļamerikā. V.Muktupāvels lasa lekcijas par mūzikas antropoloģiju, pasaules tautu mūziku, Baltijas tradicionālo kultūru, kā vieslektors ir bijis Lietuvas, Polijas, Čehijas, Somijas, Norvēģijas, ASV, Kanādas un Vācijas augstskolās.

Sarunu vakars kopā ar Valdi Muktupāvelu notiks 2015. gada 6.decembrī, pl.16:00, Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī. Ieeja sarunu vakarā bez maksas.

Aicinām apmeklēt sarunu vakarus arī pārējās adventes svētdienās: 2015. gada 13.decembrī tikšanās ar Jāni Streiču, savukārt 4.adventē, 20.decembrī – sarunu vakars ar Jelgavas Sv.Annas baznīcas mācītāju Kasparu Kovaļovu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.89211988sec.