Uzzini, kādas tūrisma pērles atrodas Jelgavā

Šajā nedēļas nogalē Ķīpasalā norisinās starptautiskā tūrisma izstāde "Balttour 2016". Izstādē piedalās arī Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC), kas Zemgales stendā prezentēs 2016.gada tūrisma aktualitātes un jaunumus Jelgavas pilsētā un apkārtnē. JRTC stenda apmeklētājiem būs iespēja izmēģināt veiksmi laimes rata griešanā, nodegustēt vietējo mājražotāju produkciju un piedalīties radošās nodarbībās.

Paralēli izstādei "Balttour 2016", Jelgavas Pasta salā norisināsies jau 18. Ledus skulptūru festivāls. Šogad festivāla tēma ir "Pasaules brīnumi". Festivāla ietvaros taps ne tikai konkursa darbi, bet arī ledus mākslas objekti - ledus bārs, demo skulptūras un foto skulptūras. Arī pie ieejas izstāžu centrā Ķīpsalā apmeklētāji varēs sajust nelielu daļiņu no festivāla īpašās noskaņas, apskatot un nofotogrāfējoties pie ledus skulptūras, kas veidota atbilstoši šī gada tēmai.

Jelgavas pilsētā svētki un festivāli tiek svinēti īpaši vērienīgi. Kā katru gadu, arī šogad pilsētā norisināsies arī citi tradicionālie festivāli – Pilsētas svētki, Smilšu skulptūru festivāls, Piena, maizes un medus svētki, Metāla svētki. Jelgava šogad ir kļuvusi par Latvijas jauniešu galvaspilsētu, tāpēc pilsētā 2016. gadā notiks arī vairāki valsts nozīmes jauniešu pasākumi, par ko sīkāk būs iespējams uzzināt JRTC stendā.

Jelgavas reģionālā tūrisma centra speciālisti stenda apmeklētājus iepazīstinās ar plašo tūrisma piedāvājumu Jelgavas pilsētā šajā sezonā. Pilsētas viesiem īpašus piedāvājumus sagatavojusi Jelgavas pils, kas tūristu grupas aicina sasildīties pie karstās šokolādes tases Hercogienes un galma dāmu sabiedrībā. Pilī pieejama arī Dorotejas mīlestības vēstuļu darbnīca, kas ļauj iejusties 19.gadsimta atmosfērā un sagatavot pārsteigumu saviem mīļajiem, nosūtot ar roku rakstītu un ar lakas zīmogu apzīmogotu vēstuli. Vasaras sezonā apmeklētājiem atvērtas arī unikālās Kurzemes hercogu kapenes. Īpašas ekskursiju programmas un atzītu mākslinieku izstādes visa gada garumā piedāvā Ģ.Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejs un Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornis.

Izstādē ikviens varēs iepazīties ar  aktīvās atpūtas piedāvājumu uz ūdens Jelgavā, kas, līdz ar jaunizveidoto Pasta salu, ir ievērojami paplašinājies. Sev piemērotu nodarbi siltajā sezonā varēs atrast gan mierīgas atpūtas cienītāji, gan tie, kas vēlas sajust asākas izjūtas. JRTC stendā būs iespēja uzzināt vairāk par pilsētas pludmalēm, izbraucieniem ar kuģīšiem pa Driksu un Lielupi, SUP dēļu nomu, laivu un katamarānu nomu u.c. Jelgavas un apkārtnes upītes ir lieliski piemērotas laivu braucieniem. Ikviens interesents varēs atklāt interesantākos maršrutus laivošanai, kā arī iegūt praktisku informāciju izbraucienu plānošanai no pieredzējušiem laivotājiem.

Apmeklējot jaunas vietas, ir vēlme nobaudīt ko īpašu, šai vietai raksturīgu. Šoziem ikviens gardēdis aicināts nogaršot īpašos ziemas sezonas ēdienus, kuru pagatavošanā izmantoti Zemgales reģiona ražotāju un mājražotāju labumi. Vairāk par Jelgavas reģionālā tūrisma centra un Jelgavas un Jelgavas novada ēdināšanas uzņēmumu piedāvājumu "Izgaršo vietējo" izstādē pastāstīs JRTC speciālisti.

Izstādē klātienē būs iespējams tikties ar Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas skolēnu mācību uzņēmuma "Route Busters" pārstāvjiem. Viņi klātesošos iepazīstinās ar savu piedāvājumu tūristiem – "Jelgavas kastīti". Kastītē vienuviet ir apkopots viss, kas nepieciešams Jelgavas pilsētas pilnvērtīgai iepazīšanai – ieejas biļetes uz ievērojamākajiem apskates objektiem, maršrutu kartes, informatīvi materiāli un suvenīri no pilsētas. Uzņēmuma radītais produkts ir guvis atzinību un saņēmis divas balvas Junior Achievement Latvija rīkotajā Skolēnu mācību uzņēmumu Ziemassvētku gadatirgū.

Jelgavas novads ir bagāts ar muižām, kas savus apmeklētājus pārsteidz gan ar arhitektūru, gan plašo piedāvājumu vēstures izzināšanai un atpūtai. JRTC stendā būs iespēja apskatīt vēsturiskus tērpus, uzzināt vairāk par muižu piedāvājumiem, kā arī iegūt informāciju par muižu apceļošanas akciju "Pa hercogu un baronu pēdām". Ziemassvētku kauju muzeja pārstāvji interesentiem stāstīs par nesen atklāto 7,2km garo izzinošo meža taku, kā arī aicinās piedalīties radošā aktivitātē un pārbaudīt savas vēstures zināšanas.

Jelgavas novada un Ozolnieku novada saimniecības un mājražotāji izstādē aicinās iepazīt Zemgales laukus, izzināt produkcijas ražošanas procesu, kā arī izjust jaunas garšas nianses, nogaršojot vietējos gardumus. Īpašus piedāvājumus šajā sezonā ekskursantiem ir sagādājusi bioloģiskā maizes ceptuve "Svētes maize" un Mālkalnu siera ražotāji z/s "Blūdži". Interesanta ir Lolitas Duges piparmētru saimniecība - šokolādes, ābolu un greipfrūtu mētras ir tikai dažas no daudzām šķirnēm, kas šeit tiek audzētas. Viens no veselīgākajiem produktiem, kas tiek audzēts Latvijas dārzos ir ķiploks. Saimniecības "Ķiploku pasaule" vadītāja Antra ir izzinājusi dažādas receptes, kā no ķiplokiem pagatavot interesantus un gardus produktus. Savukārt lauku sēta "Caunītes" sniedz iespēju pabūt latviskā vidē un darboties atbilstoši gadskārtas ritmam un norisēm dabā. "Caunīšu" klēts centrālā vieta ir ar malku kurināma maizes krāsns, kur katrs pats var iemācīties izcept savu saldskābmaizes kukulīti un ūdenskliņģerus. No maija ekskursantu grupām būs iespēja doties ekskursijā un iepazīt populārā latviešu hokejista Miķeļa Rēdliha alus darītavu Ozolniekos "Miķeļa alus".

Ar īpaši gatavotiem priekšnesumiem uz lielās "Balttour 2016" izstādes skatuves uzstāsies vēsturisko deju kolektīvs "Senvedere" no Jelgavas novada, Vircavas pagasta sieviešu vokālais ansamblis "Kanconeta" un tautas deju kolektīvs "Lielupe" no Jelgavas.

Detalizēta JRTC stenda programma pieejama mājas lapā www.visit.jelgava.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.47921896sec.