Putnu dienās Jelgavā vēros putnus un darinās putnu būrīšus

Putnu dienas šogad Jelgavā un apkārtnē tiks atzīmētas 2016. gada 9.aprīlī, kad notiks bezmaksas putnu vērošanas ekskursija un putnu būrīšu veidošanas darbnīca. Putnu vērošanas ekskursija kopā ar ornitologu Oskaru Keišu norisināsies Svētes palienē, ekskursijas sākums pulksten 9.30 no Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torņa, bet no pulksten 12 līdz 15 Torņa pagalmā ikviens ir aicināts piedalīties putnu būrīšu veidošanas darbnīcā.

Putnu dienu ietvaros Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina doties ekskursijā ar autobusu uz Svētes palieni, kuras laikā kopā ar ornitologu Oskaru Keišu būs iespējams redzēt daudzskaitlīgus ūdensputnu barus un iepazīt dažādas putnu sugas. Dabas parks "Svētes paliene" atrodas Jelgavas novada Līvbērzes un Valgundes pagastos. Pavasaros applūstošās Svētes palieņu pļavas kļūst par nozīmīgu pavasara migrējošo ūdensputnu un bridējputnu atpūtas un barošanās vietu. Kopējais putnu skaits te var pārsniegt pat vairākus desmitus tūkstošus īpatņu vienlaikus, tādēļ šī vieta ir interesanta gan putnu vērošanas entuziastiem, gan vienkāršiem vērotajiem.

Pulcēšanās ekskursijai un izbraukšana ar autobusu notiks sestdien, 9.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa stāvvietas, Akadēmijas ielā 1. Putnu vērotāji aicināti ņemt līdzi tālskatus un binokļus. Ekskursijas laikā paredzētas pastaigas un uzturēšanās ārā, tāpēc nepieciešams laika apstākļiem piemērots apģērbs un apavi. Atgriešanās Jelgavā plānota pulksten 13. Ekskursija ir bezmaksas, bet ar iepriekšēju pieteikšanos pa tālruni 63005447 vai e-pastu [email protected].

No pulksten 12 līdz 15 torņa pagalmā norisināsies putnu būrīšu veidošanas darbnīca. Darbnīcā katrs dalībnieks varēs iemācīties izgatavot putnu būrīšus, ko izvietot dārzā vai mežā. Aktivitātes darbnīcā būs bezmaksas un visi nepieciešamie materiāli putnu būrīšu izgatavošanai tiks nodrošināti.

Putnu dienas Jelgavā tiek organizētas sadarbībā ar Latvijas Ornitoloģijas biedrību. Vairāk informācijas par Putnu dienu aktivitātēm Jelgavā pa tālruni 63005447.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.09680414sec.