Izstrādāta jauna velomaršruta karte «Apriteņo Smiltenes ezerus»

Gatavojoties starptautiskajai tūrisma izstādei "Balttour 2015", pēc Smiltenes novada tūrisma informācijas centra pasūtījuma izgatavota jauna velomaršruta karte "Apriteņo Smiltenes ezerus" drukātā veidā, kas tapusi sadarbībā ar SIA Sports S.

Velomaršruta karte ir idejas turpinājums pēc pagājušā gada Smiltenes novada tūrisma centra rīkotā aktīvās tūrisma sezonas noslēguma pasākuma, kura laikā šis maršruts pirmo reizi tika izbraukts un, pēc dalībnieku ierosinājuma, tika strādāts gan pie idejas par kartes izdošanu, gan trases marķēšanu, lai tas būtu pieejams ikvienam aktīvās atpūtas baudītājam un ikvienam velobraucējam.

Tas ir 29 km garš vidējas grūtības apļveida velomaršruts, kas lielākoties ved pa labas kvalitātes grants un meža ceļiem, bet mazākajā daļā klāts ar asfalta segumu. Piemērots braukšanai laikā no maija līdz oktobrim. Šis ir vietējas nozīmes velomaršruts un Vidzemes tūrisma asociācija, pēc Smiltenes novada tūrisma informācijas centra iesnieguma, piešķīrusi marķējuma numuru 115.  Velomaršruts nelielā posmā pārklājas ar nacionālās nozīmes velomaršrutu Nr.6 ("Tour de Lat Est"), bet Smiltenes apkārtnē tas vietām krustojas vai pārklājas ar kādu no trīs dažāda garuma un sarežģītības pakāpes Smiltenes velotakām, kas tapušas pateicoties Latvijas Valsts Mežu ieguldītajam darbam.

Maršruts ļauj izbaudīt šai pusei raksturīgās reljefa formas, skaistās ainavas, veldzēties 7 meža ezeros, iepazīt dabas un kultūrvēsturisko mantojumu, vietējos iedzīvotājus, tradīcijas un kultūru.

Maršruts vijas gar Smiltenes Ev. lut baznīcu, vēsturisko Kalnamuižas kompleksu, Niedrāja ezeru un tā apkārtni, ezeru Latvijas kontūras formā, ievērojamo Pārkalņu naudas akmeni, Silvas dendroloģisko parku, dižo Cērtenes pilskalnu un daudziem mazākiem dabas objektiem.

Pavasarī šis maršruts tiks nomarķēts un tajā tiks uzstādīti arī informācijas stendi pie objektiem. Tāpat, tuvākajā laikā būs pieejama maršruta GPS versija lejupielādei www.smiltene.lv/turisms sadaļā  "Maršruti".


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.36052394sec.