Laulības gaisa balonā iegūst oficiāla Ginesa rekorda statusu

Latviešu vēlmei precēties lidojumā gaisa balonā Pasaules Ginesa rekordu centrālais birojs Londonā ir piešķīris rekorda statusu, devis oficiālu nosaukums, izstrādājis speciālu nolikumu un paudis gatavību sūtīt uz Latviju tiesnešus, kas rekordu fiksēs," informē Ziemas gaisa balonu festivāla "Love Cup 2016" un Ginesa rekorda organizatore, biedrības Sky Amazons  direktore Inga Ūle.

Pasaules Ginesa rekorda oficiālais birojs izvirzījis virkni prasību, kas organizatoriem jāievēro, lai aktivitāte tiktu fiksēta un vēlāk ar sertifikātu arī apstiprināta kā īsts, oficiāls Ginesa rekords. „Katra no prasībām ir īstenota, līdz ar to varam apgalvot – mums ir visas iesējas uzstādīt īstu Ginesa rekordu, kas būs izziņots visā pasaulē, oficiāli reģistrēts un dokumentēts. Tā vairs nebūs vietēja mēroga „ballīte", kas tālāk par reklāmu ar saukli par rekordiem netiek," atzīst Inga Ūle.

Turklāt šobrīd ir apstiprināts, ka ziemas gaisa balonu festivāls „Love Cup 2016" būs patiešām unikāls ar vairākām lietām. „Mēs jau esam īpaši ar to, ka ir pieteikts pasaulē lielākais pāru skaits, kas gatavs vienlaikus slēgt laulības virs zemes, lidojuma laikā. Festivāls būs pirmā reize Latvijas un Baltijas vēsturē, kad debesīs pacelsies pasaulē lielākās ietilpības gaisa baloni.  Tā būs pirmā reize vēsturē, kad laulībām gaisa balonā ikviens pasaules iedzīvotājs varēs sekot līdzi tiešraidēs internetā – filmēšanu nodrošinās tam īpaši piesaistīta speciālistu komanda, kas strādās ar vismaz četrām videokamerām un vēl vairākām autonomām video ierakstīšanas ierīcēm. Līdz ar to šis būs pasaulē pirmais (!) Ginesa rekords, kura norisei tiešsaistē varēs sekot jebkurš planētas iedzīvotājs, jebkurā  pasaules galā - galvenais, lai viņam būtu pieejams internets," pasākuma vērienīgumu ieskicē Inga Ūle.  Tiesa, ņemot vērā striktos noteikumus un atbildību, ko uzņemas organizators, ar striktākiem atlases kritērijiem jārēķinās arī pāriem, kuri ir pieteikuši savu dalību.

Jau šobrīd ir pieteicies pietiekams pāru skaits, lai Ginesa rekords  – vienlaikus, lidojumā gaisa balonā visvairāk salaulāto pāru - būtu uzstādīts un ir droši, ka tas notiks 14. februārī Jēkabpilī. Taču pieteikto pāru vērtēšana tikai nupat sākusies un ir pāri, kuriem šajā reizē piedalīšanās rekorda uzstādīšanā nebūs iespējama. „Ir brīnišķīgi, ja savu savienību lidojuma laikā vēlas apliecināt pāris, kas gaida bērniņu, taču mēs nevēlamies riskēt ar māmiņas un gaidāma bērniņa veselību, tādēļ grūtniecēm lidot neļausim. Papildus citiem būtiskiem jautājumiem par veselību, mums svarīgs faktors ir arī tas, cik nopietni pāris raugās uz savām attiecībām un uz laulībām kā tādām. Tāpēc, atlase patiešām būs nopietna un pieiesim tai ar vislielāko atbildības sajūtu. Tādu sagaidām pretim arī no pāriem, ko izraudzīsimies ," atzīst I.Ūle.

Organizatore gan piebilst, ka šobrīd radusies iespēja pagarināt pāru pieteikšanās termiņu, tādēļ tiem, kuri vēlas – nekas vēl nav nokavēts. „Pateicoties pasaules Ginesa rekordam, nākamā gada februārī uz Latviju atbrauks arī tādi gaisa baloni, kādi šeit iepriekš vēl nav redzēti. Ir zināms, ka Ginesa rekordu mums palīdzēs uzstādīt lielākie gaisa baloni pasaulē, kuru ietilpība ir 10, 16 un - pat  32 cilvēki. Kas tāds Latvijā vēl nav bijis! Līdz šim, lai klātienē varētu redzēt kā izskatās gaisa balons, kas ietilpības ziņā ir līdzvērtīgs kārtīgam autobusam bija jāmēro ceļš uz tālajām un eksotiskajām zemēm, tādām kā Amerika, Mjanma (Birma) vai Laosa. Bet tagad viss notiks tepat pie mums – Jēkabpilī!  Gaisa balonu piloti no visas pasaules, kuru kvalifikācija atbilst šo aviācijas transporta līdzekļu vadīšanai ir apliecinājuši savu vēlmi piedalīties šajā neticamajā notikumā. Bet mūsu – Latvijas pāriem ir unikāla iespēju, parūpēties, lai mīlestība tiek savienota debesīs un visa pasaule to redz, vēlreiz izdzirdot Latvijas vārdu ar jauno Ginesa rekordu. Mūsu mērķis ir sludināt mīlestību!  Tāpēc – piesakās, kas vēl to nav izdarījis!" tā Inga Ūle.

Jau ziņots, ka neparastās kāzas notiks mīlestības tēmai veltītā un Latvijā nebijušā ziemas gaisa balonu festivālā "Love Cup 2016", kas laikā no 11. līdz 14.februarim risināsies Jēkabpilī un tai līdzās esošajos Salas, Krustpils un Viesītes novados. Festivāls vienkopus pulcēs 30 vadošos balonu piloti no tuvākām un tālākām zemēm. Bet festivāla kulminācija notiks 2016. gada 14.februārī -  Sv.Valentīna dienā,  kad laulājoties lidojuma laikā Latvijā tiks uzstādīts pasaules Ginesa rekordu – vislielākais vienlaikus lidojumā Gaisa balonā salaulāto pāru skaits!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60215402sec.