Latgales fotogrāfu biedrība aicina piedalīties fotokonkursā «Latgalietis 21. gadsimtā»

Latgales fotogrāfu biedrība aicina ikvienu foto meistaru un interesentu piedalīties fotokonkursā “Latgalietis 21. gadsimtā”. Fotokonkursa ideju atbalsta Latgales plānošanas reģiona Attīstības padome un Preiļu novada dome.

Konkurss noritēs Latvijas valsts un Latgales kongresa simtgades pasākumu ietvaros, un viens no tā mērķiem – nākamajā gadā izveidot krāšņu foto izstādi un izdot fotoalbumu ar Latgales reģiona visu novadu cilvēku portretiem.

No 40 labākajiem darbiem tiks veidota izstāde, kuras laikā tiks sumināti visi konkursa dalībnieki un apbalvoti labāko darbu autori. Savukārt gala rezultātā 230 fotogrāfijas tiks apkopotas fotoalbumā “Latgalietis 21. gadsimtā”.

Lai būtu iespējas izvēlēties pašus kvalitatīvākos un saturiskākos darbus, no katras Latgales pašvaldības fotogrāfiem tiek gaidīti vismaz 10 – 20 Latgales cilvēku portreti. Savu artavu topošās grāmatas izveidē aicinām ielikt arī pārējo Latvijas novadu foto meistarus, jo Igors Pličs pastāstīja, ka viņš ir pārliecināts, ka arī ārpus Latgales dzīvojošiem foto meistariem arhīvos ir daudz atbilstošu fotogrāfiju, kuras būs vērtīgs izstādes un fotoalbuma satura papildinājums.  

Konkursa organizētāji gaida 21. gadsimta Latgales cilvēku portretus – fotogrāfijas, kuras uzņemtas no 2001. gada līdz šai dienai.  Ar savu redzējumu katrs dalībnieks var nofiksēt kolorītākos portretus gan pilsētas, gan lauku ļaužu ikdienā – gan darbā, gan atpūtā.

Konkursa ideja radās Latgales fotogrāfu biedrības vadītājam Igoram Pličam. Latgalē plaši pazīstamais fotomākslinieks ir izvirzījis mērķi aktivizēt fotogrāfus, parādīt kolēģu meistarību un iemūžināt Latvijas fotogrāfu labākos darbus unikālā fundamentālā izdevumā.

Igors Pličs aicina neaizmirst fotogrāfu misiju – kalpot cilvēkiem un iemūžināt mūsdienu laika lieciniekus, atklāt Latgales reģiona katra novada savdabību un bagātināt mūsu kopējo kultūrvēsturi. Fotomākslinieks aicina neatlikt darbu iesūtīšanu līdz termiņa beigām – 1. decembrim, kā tas norādīts nolikumā.

Ar fotokonkursa nolikumu varat iepazīties Preiļu novada domes mājas lapā www.preili.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rēzeknes pilsētas TIC
,


Līvānu TIC
,


Krāslavas TIC
,


Balvu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.70079803sec.