Valmierā notiks tradicionālā Siera diena

13.augustā biedrība "Siera klubs" sadarbībā ar Valmieras Kultūras centru pilsētas svētku "Valmiera virmo!" ietvaros organizēs "Latvijas novadu Siera dienu", kas norisināsies jau četrpadsmito gadu. Siera svētku pasākumi laukumā pie Valmieras Kultūras centra norisināsies visas dienas garumā. Pasākuma apmeklējums būs bez maksas.

Siera svētki ir siera ražotāju kopā sanākšana, kad visi apvienosies dižtirgū, uz kuru atbrauks sieru gatavotāji no tuviem un tāliem novadiem. Uz piecus metrus gara galda tiks uzklāts dzeltens galdauts un uz tā sarindoti Latvijā ražotie sieri. Svētku apmeklētāji tos vispirms vizuāli izpētīs, bet pēc tam – gardām mutēm baudīs.

Ēšana turpināsies arī pie 100 litrus lielā zupas katla. Tā būs Jaunpils "Mocarellas" zupa, kuru vārīs ZS "Ēmužas" (Talsu novads) īpašnieks un šefpavārs Aivars Varņeckis. Būs arī daudzi citi ēdieni, visi – ar sieru.

Svētku kulminācijā būs netradicionālo rokdarbu studijas "Flora plus" (vadītāja Anita Piroga)  "Siera cepuru šovs". Desmit kundzes mūzikas un interesanta stāstījuma pavadījumā izies uz skatuves krāšņos tērpos un vēl krāšņākās cepurēs. Katra cepure "pārstāvēs" konkrētu siera šķirni, vīnogas, vīnu... Būs skaisti, atmiņā paliekoši!

Siera svētkiem parasti spraigumu un lielu jautrību piešķir dažādie konkursi un sacensības. Veidosim sieru nosaukumu alfabētu. Gudrākajam balvā – 3 kg Kazdangas siera no SIA "ELPA". Piecās trīs litru burkās būs ieliets krējums, un pieci dalībnieki, burkas kratot, viļājot, kuls sviestu. Pirmajam čaklākajam kūlējam balvā 4 kg "Straupes" sviesta. Tomēr Siera svētkos visvairāk gaidītās ir sacensības siera rituļa un kluča celšanā. Vīrieši savu spēku varēs pierādīt, ceļot AS "Limbažu siers" 22 kg smago siera rituli "Grande Duro", bet sievietes – AS "Smiltenes piens" 10 kg smago siera eirobloku.

Kas gan svētki bez skanīgām un lustīgām dziesmām un mūzikas, tāpēc būs daudzveidīga koncertprogramma: uzstāsies vokālā studija "Notiņas", sieviešu vokālais ansamblis "Trīnes", spēlēs Kocēnu pūtēju kvintets, ar skaļiem aplausiem sagaidīsim Kasparu Antesu un Dzintaru Čīču. Dziesmas un dejas turpināsies arī izrādē "Brēmenes muzikanti", kura būs Siera dienas programmas noslēgumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46512985sec.