Aicina piedalīties velo ekspedīcijā «Apkārt Valmieras robežai»

8.oktobrī plkst.11:00 velo entuziasti un aktīvās atpūtas cienītāji aicināti piedalīties ekspedīcijā “Apkārt Valmieras robežai”. Tās laikā būs iespēja atklāt velomaršrutu apkārt Valmieras pilsētas robežai un uzzināt daudz interesantu stāstu par pilsētas vēsturi un mūsdienām.

Gids Toms Treimanis un grupas pavadonis Roberts Ziediņš papildinās ekspedīciju ar stāstiem par AS “Valmieras stikla šķiedra” ražotni, Valmieras meitenēm, Olimpiešu parku, soļotāja un olimpieša Jāņa Daliņa dzimtajām mājām, Pauku priedēm, Kazu krācēm, Vanšu tiltu, atpūtas bāzi “Baiļi” un citiem objektiem, kam garām vedīs maršruts. Sākumā būs iespēja izbraukt arī senās Valmieras pils robežas.

Jānorāda, ka ar velosipēdu nav iespējams pilnībā veikt maršrutu pa pilsētas administratīvo robežu, tāpēc tas būs pietuvināts kartēs redzamajai līnijai. Maršruts ir aptuveni 30 km garš, plānotais ekspedīcijas ilgums - līdz 4 stundām. Maršruts vedīs gan pa grants un asfalta ceļiem, gan arī pa meža taciņām. Ekspedīcijas sākums un noslēgums plānots pie Valmieras Tūrisma informācijas centra (Rīgas ielā 10). Savai drošībai aicinām brauciena laikā lietot velosipēdista ķiveri, ceļgalu un elkoņu aizsargus, velosipēdista cimdus, kā arī padomāt par sezonai un laikapstākļiem atbilstošu apģērbu. Ekspedīcijas laikā paredzētas vairākas atpūtas vietas, tāpēc spēku atjaunošanai aicinām līdzi ņemt dzērienu un uzkodas.

Tā kā dalībnieku skaits ekspedīcijā ir ierobežots, interesentus aicinām pieteikties savlaicīgi, rakstot e-pastu uz [email protected], ierodoties Valmieras Tūrisma informācijas centrā vai zvanot pa tālruni 64207177 un 26332213. Velo ekspedīcijas cena 3,60 EUR vienai personai, apmaksu veicot Valmieras Tūrisma informācijas centrā līdz ekskursijas sākumam – 8.oktobra plkst.11.00.

Brauciena laikā iesakām izmantot iespēju un krāt savas aktīvās minūtes, pieņemot izaicinājumu lietotnē Endomondo un piedaloties kampaņā “Par sportisku Valmieru un Latviju”. Plašāka informācija www.valmiera.lv.

Pirms ekspedīcijas būs iespēja apmeklēt tradicionālo Simjūda gadatirgu, kas no plkst.9:00 līdz 16:00 norisināsies Rātslaukumā un Valmieras vecpilsētā. Danči, dziesmas, seni tērpi, amatu prasmju demonstrējumi, gardumi un lauku labumi, turpat laukumā uz uguns vārīta zupa – tirgus kņada, kas valda Valmierā ik gadu oktobra mēneša otrajā sestdienā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80538011sec.