Valmieras Tūrisma informācijas centrā satiec Hanzas laiku tirgotāju!

Valmieras Tūrisma informācijas centra interjers ir papildināts ar dizaina sienu, atainojot Valmieras pilsētu Hanzas laikos. Jaunā dizaina siena palīdzēs stāstīt par vēstures notikumiem, Valmieras pilsētas aktīvo un rosīgo dzīvi viduslaikos, ļaujot interesentiem arī iejusties Hanzas laiku tirgotāja lomā.

Atainotie Valmieras amatu meistari sarūpējuši vaska rituļus, kaņepju virves, zvērādas, medu un labību, ko iemainīt pret citu tirgotāju labumiem. Lai sasniegtu Valmieru, tirgotāji zirga mugurā devās pa apsargātiem ceļiem vai arī kuģoja pāri jūrai un pēc tam pa Gaujas “ceļu”.

Valmieras vārds tālās zemēs tika daudzināts par iespēju te dabūt labāko vasku ziemeļu zemēs un svaigu medu ik sezonu. Valmiera tika slavēta, ka te mītot izcili zvērādu meistari, kaņepju virvju vijēji un čakli labības kūlēji. Tālajiem viesiem Valmieras preces patika, un pilsētu sāka apmeklēt aizvien lielāki upju kuģi.

Jau drīz Valmieru iekļāva Baltijas un Ziemeļu jūras lielākajā tirdzniecības organizācijā – Hanzas savienībā. Valmiera kļuva par zināmu, politiski un ekonomiski aktīvu pilsētu Livonijā.

Dizaina siena izstrādāta projekta “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai” ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Savienības Centrālā Baltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programma. Atbilstoši iepirkuma rezultātiem Hanzas motīva dizaina sienas izstrādi veica SIA “Base.lv” par kopējo summu EUR 1687,95. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Latvia Tours
,


Cēsu TIC
,


Trakai TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54521799sec.