Valmierā viesosies Zane Eniņa ar stāstu par «Operāciju pingvīns»

Ceļotāja un blogere Zane Eniņa, kura pabijusi visos pasaules kontinentos, 27.oktobrī plkst. 18:30 Valmieras Tūrisma informācijas centrā klausītājus priecēs ar stāstu par viņas apņēmību un mērķu sasniegšanu "Operācijā Pingvīns". Pasākums arī šoreiz tiks organizēts kopīgi ar aktīvās atpūtas preču veikalu "Gandrs".

Zanes projekts, kas nosauks par "Operāciju pingvīns", aizsākās 2015.gada 20.februārī un ilga līdz pat 12.martam. Ceļā uz Antarktīdu par Zanes un citu ceļotāju "mājām" uz 22 dienām kļuva ekspedīciju kuģis "Sea Adventurer". Līdz Dienvidpola kontinentam kuģis piestāja vairākās pieturās, kur īpašā ekipējumā ekspedīcijas dalībnieki varēja izkāpt sauszemē, lai apskatītu pieturvietu un tās iemītniekus – albatrosus, roņus, vaļus un dažādu sugu pingvīnus. Tūrisma sezona Antarktīdā ilgst no septembra līdz maija sākumam, tādēļ brauciena laikā gaisa temperatūra bijusi pat ap nulle grādiem pēc Celsija skalas. 

23.februārī, ceturtajā ceļojuma dienā, septītais kontinents - Antarktīda - tika sasniegta.  Pirmais Zanes solis uz šī kontinenta bija Paradīzes līcī. Par septītā kontinenta apmeklēšanu Zane no ekspedīcijas komandas saņēma arī sertifikātu, kas pašai šķitis nedaudz uzjautrinošs, tomēr vienlaikus arī uzmundrinošs žests. Kontinents ceļotājus sagaidīja ar pārsteidzošiem skatiem - dažādu formu aisbergiem, saulainām dienām, mijoties ar spēcīgu vēju, plašiem sniega laukiem un, protams, pingvīniem. 

Pēdējā izkāpšana pirms ekspedīcijas noslēguma notika uz Folklendu salu grupas – West point salas. Tā sagaidīja ar albatrosu un pingvīnu kolonijām. Ekspedīcijas dalībnieku brauciens noslēdzās Buenosairesas ostā. 

Plašāk par piedzīvojumiem, sajūtām un emocijām varēs uzzināt ceļotāju stāstu un bilžu vakarā. Pasākums ir bez maksas ar ierobežotu vietu skaitu. Interesentus aicinām pietikties savlaicīgi, rakstot e-pastu uz [email protected], ierodoties Valmieras Tūrisma informācijas centrā vai zvanot pa tālruni 64207177 vai 26332213. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Uzņēmumi


Valmieras TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39790201sec.