Iepazīsti Valmieras rudens Restorānu nedēļas piedāvājumu

Rudens ražas pilnbriedā Valmieras restorānos būs iespēja nobaudīt gardēžiem tīkamas maltītes Valmieras rudens restorānu nedēļā, kas norisināsies no 6. līdz 12.novembrim. Viesiem tiks piedāvātas piecas dažādas ēdienkartes Valmieras un tuvējās apkārtnes restorānos, godā ceļot rudenī sastopamās dabas veltes.

Šoruden pieci restorāni Valmierā, Kocēnu un Burtnieku novados – “Rātes vārti”, “Dikļu pils”, “Vecpuisis”, “Valmiermuižas alus virtuve” un “Agnese” – savus apmeklētājus pārsteigs, atklājot senās garšas mūsdienīgā izpildījumā. Izsenis cilvēki ir bijuši saistīti ar dabas dāsnumu, izmantojot un vācot to, kas katrā sezonā atrodams mežos, pļavās, dārzos, upēs un ezeros. Pat viduslaikos, senajā Hanzas tirdzniecības laikā, kad, pateicoties plašiem tirdzniecības ceļiem, arī Valmieras puses ļaudis iepazina dažādas tam laikam eksotiskas garšvielas un produktus, viens no galvenajiem priekšnoteikumiem ēšanas paradumos sakņojies apgalvojumā “Cel galdā to, ko Tev piedāvā daba!”. Kāļi, pupiņas, baravikas, dzērvenes, zandarts, jērs un vēl daudzi gardumi – to visu bagātīgā garšu ceļojumā piedāvās Valmieras rudens restorānu nedēļā!

Iztēlojies, kā garšo un smaržo kūpināta jēra aknu krēmzupa, karpas klimpas vai ziedputekšņu fondants? Šefpavārs Jānis Siliņš to aicinās izbaudīt Dikļu pils restorānā, kas iekļauts prestižajā "The White Guide Nordic 2017" restorānu ceļvedī kā septītais labākais Latvijā. Kas ir baraviku espuma, kā garšo fermentēts ķiploks un kādu baudījumu sniedz šokolādes musa spoguļglazūras kūka ar kraukšķīgu mandeļu biskvītu un upeņu sorbertu? To izbaudīt varēs vienā no Valmieras pazīstamākajiem un iecienītākajiem restorāniem – “Rātes Vārti”. Ja izjūtiet vilinājumu nogaršot baraviku kapučīno zupu, dūmotu taimiņu un upeņu drumstalkūku, jūs laipni apkalpos gardēžu restorāns Valmierā – “Vecpuisis”. Savukārt Valmiermuižas alus virtuves šefpavārs Valters Zirdziņš saviem apmeklētājiem būs sarūpējis pastēti, zandarta seviču, teļa mēli un citus gardumus, viesus mājup pavadot ar Valmiermuižas iesala liķieri. Savukārt restorānā “Agnese” apmeklētājus lutinās ar dažādiem labumiem – biešu un rāceņu krēmu, sātīgu pupiņu sautējumu ar jēru, silto rudzu maizes un bumbieru saldo ēdienu ar pašu gatavotu saldējumu, cienājot arī ar ābolu un cidoniju silto dzērienu.

Katra ēdienkarte vienam apmeklētājam izmaksās EUR 20, baudot vairāku kārtu maltītes un dzērienu piedāvājumu. Lai nobaudītu īpašās rudens ēdienkartes restorānos, nepieciešams veikt iepriekšēju galdiņu rezervāciju. Ar visu ēdienkaršu piedāvājumu iespējams iepazīties www.visit.valmiera.lv, kā arī Valmieras Restorānu nedēļas dalībnieku mājaslapās.  

Valmieras restorānu nedēļa norisināsies Centrālās Baltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programmas 2014.–2020.gadam līdzfinansēta projekta “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai” un aktivitāšu kopuma “Eiropas Gastronomijas reģions 2017” ietvaros. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16541195sec.