ViA studijas uzsākuši 20 ārvalstu studenti; visvairāk no Francijas

Jaunajā 2018. gada pavasara semestrī studijas Vidzemes Augstskolā (ViA) uzsākuši 20 ārvalstu studenti no četrām pasaules valstīm – Norvēģijas, Slovākijas, Nīderlandes un Francijas. Jau ierasti ārvalstu studenti zināšanas apgūs dažādos Vidzemes Augstskolas studiju virzienos, pieprasītākais no tiem šajā semestrī - Informācijas tehnoloģijas.

ESME Sudria universitātes students Sems Hems (Sam Ham) atzīst, ka ir pārsteigts par to, kā izskatās ne vien pilsēta, bet arī augstskolā: “Augstskolas laboratorijas ir modernas un aprīkotas ar visu nepieciešamo, arī citas augstskolas telpas ir mājīgas.” Tāpat Sems atzīmēja laipno uzņemšanu ne vien studentu pulkā, bet arī pasniedzēju vidū.

Latvijā pavadot vienu studiju semestri, apmaiņas studenti ne tikai studēs, bet izmantos tās pašas iespējas, ko citi ViA studenti – piedalāsies debašu kluba diskusijās, apmeklēs sporta klubu spēles un iesaistīsies citās augstskolas aktivitātēs. Tāpat visa semestra garumā apgūs latviešu valodu un vairāk uzzinās par mūsu kultūru un tradīcijām.

„Izvēlējos studēt Latvijā, jo vēlējos vairāk uzzināt par Baltijas valstīm. Savukārt, ViA izvēlējos, jo biju dzirdējusi daudz laba par tūrisma programmām šajā augstskolā un man ļoti patika doma, ka būs jāstudē mazā un skaistā pilsētā.  Dienā, kad atbraucu uz Valmieru, es sapratu, ka man šeit ļoti patiks,  augstskolas studenti ir ļoti atsaucīgi, jauki un pretimnākoši, kā arī augstskolas vide ir ļoti mājīga un ir patīkami uzturēties šādās telpās. Es ļoti ceru uzzināt daudz jauna par Latviju, tās  kultūru un tradīcijām. Ar nepacietību gaidu lekcijas, kurās ceru uzzināt daudz jauna”, atzīst studente no Nīderlandes Marlija Dalfsena (Marlies van Dalfsen).

Ievadnedēļas laikā, no 29. janvāra līdz 2. februārim, studenti tika iepazīstināti ar augstskolu un tajā notiekošo, Valmieras pilsētu un tās apkārtni. Kā arī notika neformālas tikšanās ar ViA rektoru, vēsturnieku Gati Krūmiņu, Inženierzinātņu fakultātes dekānu Ojāru Bāliņu, Informācijas tehnoloģiju studiju virziena direktori Mairitu Zaķei, kā arī Tūrisma un atpūtas studiju virziena direktoru Ilgvaru Ābolu. Kopā ar saviem latviešu mentoriem ārvalstu studenti piedalījās dažādās aktivitātēs, lai labāk iepazītos savā starpā un iejustos jaunajā vidē.

Izmantojot ESME Sudria universitātes Francijā un ViA noslēgto sadarbību, uz Latviju ik gadu atbrauc topošie informācijas tehnoloģiju nozares speciālisti un šis gads nav izņēmums, savukārt pārējie studenti ieradušies Erasmus + programmas ietvaros.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21016288sec.