Valmierā norisinājusies tūrisma akcija «Simtgades dārgumi»

2018. gada 10.novembrī, pulcējoties akcijas dalībniekiem un noskaidrojot galvenās balvas – tūristu klases velosipēds – īpašnieku, tika noslēgta Valmieras Tūrisma informācijas centra kopā ar Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novadiem rīkotā akcija "Simtgades dārgumi".

Ar ovācijām sveica Mareku Lāci no Valmieras, kurš turpmāk dažādos piedzīvojumos varēs doties ar tūristu klases velosipēdu. Jāpiemin, ka Mareks bija atradis visus divdesmit akcijas slēpņus. Balvu nodrošināja Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar SIA "Aktīvā tūrisma centrs Eži".

Akcijai atsaucās daudz dalībnieku, un kopā tika iesniegtas vairāk nekā 150 pareizi aizpildītas akcijas anketas. Visvairāk dalībnieku bija no Valmieras un Rīgas. Aktīvi bijuši arī kaimiņu novadu iedzīvotāji. Piedalījās arī ceļošanas entuziasti un slēpņu meklēšanas meistari no Madonas, Tukuma, Saldus, Mārupes, Ogres, Ikšķiles, Talsiem un citām pilsētām, pārstāvot visus Latvijas reģionus.

Dalībnieki uzsvēra, ka ļoti patikusi tūrisma akcija un dārgumu meklēšana ir interesants veids, kā atpūsties kopā ar ģimeni. Daudzi piedalījās akcijā atkārtoti. Īpaši aktīvas bijušas ģimenes ar bērniem un individuāli ceļotāji. Dažkārt dalība akcijā izvērtusies arī kā savstarpēja sacensība starp draugiem un darba kolēģiem.

Tūrisma akcija tika veidota pēc visā pasaulē atpazīstamās spēles Geocaching noteikumiem, kas Latvijā pazīstama arī kā slēpņošana. Lai piedalītos, dalībniekiem pēc īpašiem pavedieniem bija jāapmeklē dažādi slēpņi, atrodot tajos atslēgvārdus uz apslēptajiem dārgumiem.

Pavisam bija 20 slēpņu, no kuriem bija jāatrod vismaz desmit. Šogad papildu uzdevums bija QR kods, to noskenējot, bija jāatrod atbilde uz jautājumu bukletā. Simtgades dārgumi bija apslēpti dažādās vietās: kokos un koku dobumos, zem jumtiņiem un tiltiņiem, celmos, norādes zīmēs un citviet. Pavedieni ceļotājus izveda gan pa dabas takām, gan kultūrvēsturiskiem objektiem, aicinot akcijas dalībniekus paviesoties Valmieras pilsētā, Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novados un atklāt arī maz zināmus objektus un stāstus par tiem.

Atslēgas vārdi nesa ziņas par Latvijas dārgumiem, kas raksturo vietu un ko katrs var dāvināt savai valstij svētkos: daba, zinības, Gauja, mantojums, dzīvesprieks, kultūra, vēsture, lauksaimniecība, ainava, Dziesmu svētki, svētelis, ērģeles, Ziemeļvidzeme, atdzimšana, māksla, brīvība, virzība, draudzība un drošība.

Pateicība Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novadu pašvaldībām un tūrisma uzņēmējiem Valmieras izlaušanās spēlēm "Timemachine", koncertzālei "Valmiera", Valmieras Drāmas teātrim, Valmieras Kultūras centram, Trikātas šokolādes ražotnei "R Chocolate", piemājas saimniecībai "Vīnkalni", "Granberry", vīna darītavai "Matilde", Beverīnas labirintiem par sadarbību akcijas organizēšanā, kā arī balvu fonda nodrošināšanā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.8003602sec.