Dīvaliņa pļavās Valmierā norisināsies rogainings

2019. gada 24. augustā visi orientēšanās entuzaisti, sportisti, ģimenes, bērni un vienkārši aktīvi cilvēki aicināti piedalīties Lielajā Valmieras piedzīvojumā.

Ikvienam būs iespēja izvēlēties sev izaicinošāko – 2 stundu Better4U, 4 stundu D8 Corporation, 6 stundu Isostar orientēšanās distanci vai arī pieveikt 14 kilometru rogaininga skrējienu, kā arī būs iespējams doties lielākā orientēšanās piedzīvojumā izvēloties 4 stundu xRace piedzīvojumu rogainingu, kur visus kontrolpunktus iespējams apmeklēt gan ar kājām, gan ar velo, gan pat laivām.

Rogaininga sacensības ik gadu pulcē arvien vairāk orientēšanās un aktīvā dzīvesveida piekritējus un tas ir lielisks veids kā pavadīt brīvdienu kopā ar ģimeni, draugiem vai kolēģiem. Pamatā rogainings ir apvidus orientēšanās komandu sporta veids, kur komandai dodoties trasē ir jāizveido kontrolpunktu apmeklēšanas secība atkarībā no kontrolpunktiem, kurus ir mērķis sasniegt. Kontrolpunktiem ir dažāda vērtība, kas izteikta punktos un parasti vērtīgākie ir grūtāk sasniedzamie punkti.

Valmieras rogaininga sacensību centrs atradīsies Dīvaliņa pļavās pretī stāvvietai Dīvaliņa ielā 15. Ņemot vērā to, ka orientēšanās lieliski iet roku rokā arī ar teritorijas iepazīšanu un skaistu vietu atklāšanu, tad jāteic, ka Valmieras rogainings dalībniekiem nesīs nevien vienu elpu aizraujošu apskates objektu."Visskaistākā šajā apvidū noteikti būs pati Gauja, ap kuru cieši vīsies arī vairāki no trases kontrolpunktiem. Gan tās stāvie krasti, gan Kazu krāces, gan senielejas sākums. Dalībniekiem būs iespēja pabūt Baiļu kalnā, izskriet cauri pauku priedēm, meklēt zudušo Beverīnu Pekas pilskalnā un iestiprināties Valmiermuižā," stāsta distances autors Reinis Bērziņš.

Valmieras rogainingā šogad tiks piedāvātas vairāk distances. Rogaininga pastaiga, kuras ilgums ir 2 stundas ir paredzēts bērniem līdz 12 gadu vecumam (ieskaitot) un to vada pieredzējuši instruktori sadalot bērnus grupās. Pārējiem dalībniekiem tiek piedāvātas dažādu ilgumu distances – 2 stundu Better4U, 4h D8 Corporation un 6h ISOSTAR, kurās, izplānojot savu distanci, dalībniekiem ir jāsavāc pēc iespējas vairāk punktu. Individuāliem dalībniekiem tiek piedāvāts aptuveni 14km rogaininga skrējiens "O - RUN", apmeklējot norādītos kontrolpunktus, un īpašais 4 stundu xRace piedzīvojumu rogainings, kura laikā dalībniekiem ir iespēja kontrolpunktus apmeklēt ne tikai ar kājām un velo, bet arī ar laivu un pildot speciālos uzdevumus.

Uz sacensībām aicina Valmieras dome, atbalsta ISOSTAR, D8 Corporation un Laima.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 18.04.2024 Jaunmoku pils aicina uz Putnu dienu Tukuma TIC
Jaunmoku pils aicina skolēnus uz ikgadējo Putnu dienu 18.aprīlī. No pulksten 10:00 dabas izzinātājiem būs iespēja vērot putnus pils parkā, | Skatīt vairāk
Latvija
Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44830203sec.