Valmierā atklās Gunta Iļķēna fotoizstādi «Atrodi savu kalnu»

2020. gada 4. martā plkst.18.00 ikviens ir laipni aicināts uz Gunta Iļķēna fotoizstādes "Atrodi savu kalnu" atklāšanu Valmieras Kultūras centrā.

Uz kalniem gribas skatīties.

Tie ir tādi kādi tie ir.

Uz kalniem nevar dusmoties.

Tie ir tādi kādi tie ir

"Es braucu uz kalniem. Man patīk būt kalnos. Pirms brauciena daudzi man jautā: "Tu brauksi fotografēt?" "Nē," es atbildu. Es nebraucu arī atpūsties, jo es neesmu noguris. Es braucu baudīt kalnus, es braucu baudīt dzīvi. Tā ir manas dzīves daļa. Kalni ir manas dzīves interešu slānis, meditācija un dzinulis vienlaicīgi. Bauda, aizrautība un azarts. Draivs. Man nevajag neko pierādīt ne sev, ne citiem. Kalni ir, kalni apņem, kalni palīdz būt šeit un tagad. Esot kalnos nevar domāt citas domas, esot kalnos ir jāsajūt kalni.

Arī fotogrāfija ir manas dzīves interešu slānis, meditācija un dzinulis. Bauda, aizrautība un azarts. Draivs. Ar to man nevajag neko pierādīt ne sev, ne citiem. Kā fotogrāfs, ejot pa dzīvi, es esmu šeit un tagad, es redzu un pamanu, priecājos un fiksēju ielās, dabā un esot kopā ar citiem. Un medicīna ir manas dzīves interešu slānis, meditācija un dzinulis. Bauda, aizrautība un azarts. Draivs. Es esmu ārsts jau vairāk nekā 30 gadus un vēl arvien mācos saprast cilvēkus, saprast to, kā būt veselam un dzīvot ilgi un laimīgi. Viens no svarīgākajiem nosacījumiem ir būt šeit un tagad, jo Laime ir tikai šeit un tagad un tāpēc to nevajag palaist garām.

Šī nav vienkārša fotoizstāde. Tas ir meditatīvs projekts veselības atgūšanai. Arī bildē var ieiet un sajusties kalnos. Būt šeit un tagad, izbaudīt brīdi. Nesteidzies, atrodi savējo, ej kalnos, pastaigājies, izpēti taciņas un nāc atkal! Atrodi, kurš ir tavējais. Tas nav tālu, un tu to vari. Varbūt vajadzēs mazliet sagatavoties, lai nonāktu tur, kur vēlies. Katra rīta un vakara pastaiga virza tevi tuvāk virsotnei. Kājās ir spēks un tas ir vajadzīgs, lai tur uzkāptu. Tas nav augstu, tas nav bīstami, bet līdz turienei vajag aiziet. Būt tur, kur gribi būt. Sajūsmināties. Iesaukties priekā un viegli pietupties." Guntis Iļķēns, autors, ārsts, fotogrāfs, dabas draugs un baudītājs.

Izstāde Valmieras Kultūras centrā būs apskatāma no 3. līdz 30. martam. Ieeja bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48812795sec.