Valmiera vilina ar pastaigu takām

Dabas taku vilinājums, rudens krāsu palete Gaujas krastos, brīvības sajūta, minot pedāļus – tie ir tikai daži no piedāvājumiem Valmieras pusē, kā savas brīvdienas pavadīt aktīvi svaigā gaisā un izvairīties no lielām ļaužu plūsmām.

Lai rosinātu atpūsties epidemioloģiskajai situācijai atbilstošā veidā, nepieļaujot Covid-19 plašāku izplatību, nedēļas nogalē aicinām pilsētas iedzīvotājus un viesus doties dabā, apmeklējot skaistākās Valmieras vietas, apskates objektus un maršrutus. Valmieras Tūrisma informācijas centrs (Valmieras TIC) piedāvā doties kādā no tematiskajām pastaigām: “Zaļā Valmiera” (9km), “Vecpilsētas dižkoku ēnā” (1,5km), “Valmiera – patriotisma simbols” (1,7km), “Brīvības stāsts Valmierā” (3,6km), “Daliņa loks” (5,5km) vai  “Atjautīgās pastaigas” (4km un 8km).

Garākas pastaigas ainaviski gleznainās vietās aicinām baudīt, dodoties pārgājienā pa kādu no marķētajiem pārgājienu maršrutiem, piemēram, pārgājiena maršruts “Starp četriem Valmieras tiltiem” (12km) izvijās gar Gaujas labo un kreiso krastu, atklājot rudenīgās noskaņas upes malā. Arī aptuveni tikpat garā “Abula dabas taka” Beverīnas novadā būs lielisks maršruts dabas cienītājiem. Pavisam nesen atjaunots arī marķējums 20km garajam pārgājienu apļveida maršrutam no Valmieras līdz Sīmanēnu svētozolam un atpakaļ. Visiem maršrutiem pieejami arī GPX faili, kas ļaus doties maršrutā, izmantojot navigāciju savās viedierīcēs.

Ne mazāk bagātīgas iespējas ir veloentuziastiem. Maršrutu piedāvājumā atradīsiet kā īsākus izbraucienus pilsētas robežās, tā arī garākus pa apkārtējiem novadiem.

 Apvienojot atpūtu svaigā gaisā ar izzinošiem un izklaidējošiem spēles elementiem, Valmieras Tūrisma informācijas centrs aicina iesaistīties piedzīvojumu spēlēs “Valmierā dzīvojam zaļi!” un “Valmieras vilinājums”! Tās tapušas šajā vasaras sezonā sadarbībā ar platformu travitious.com.

 Tāpat arī Valmieras aktīvā tūrisma pasākumu aģentūra “EžiEvents” aicina cilpot pa Valmieras takām, apvienojot kustību svaigā gaisā ar izklaidējošiem elementiem, atbildot uz dažādiem interesantiem jautājumiem un izvēloties sev interesējošo tematiku. Vairāk uzziniet šeit!

Lielisks veids, kā uzzināt interesantus stāstus par dažādiem objektiem Valmierā, būs Valmieras Tūrisma informācijas centra audiogida piedāvājums. Zvanot pa automātisko, bezmaksas tālruni 25440011, sekojiet audiogida norādījumiem un uzziniet par Valmieru vairāk! Īpaši jāuzsver, ka audiogida pavadonis būs kāds no Valmieras Drāmas teātra aktieriem!

Plašāka informācija par atpūtas iespējām Valmieras pusē pieejama www.visit.valmiera.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Valmieras TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.31920099sec.