Valmiera svētkos iepriecina ar gaismas un mūzikas stāstu

Latvijas 102.dzimšanas dienā nevaram būt kopā lielā pulkā, taču varam vēlēt daudz laimes Latvijai, daudz laimes mums, pavadot svētku dienu sirds silti, pateicoties par dzimšanas dienu, par turpinājumu, par ticību, ka dzīvosim laimīgi, par cieņu pret savu zemi.

Gaismas stāsts uz baznīcas sienas

18.novembrī uz Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcas fasādes būs gaismas un mūzikas stāsts. Tas ilgst aptuveni septiņas minūtes un būs skatāms no plkst.18.00 līdz 23.00, ievērojot 10 minūšu intervālus.

3D multimediāla projekcija “Sajust Latviju” ir stāsts par nerimstošo un urdošo Gaujas plūdumu, Valmieras un Latvijas sajūtu gammu. Dzejnieka Henrika Eliasa Zēgnera rakstītais savijies ar vārdu meistara Ojāra Vācieša dzeju, ko muzikālā kompozīcijā ilustrē pavadījuma autora, pianista Vestarda Šimkus tieši šim uzvedumam radītais autordarbs. Valmierai radītā augstvērtīgā multimediju mākslas kopprojekta idejas autors un multimediju režisors ir Māris Kalve, skaņu režisors – Ernests Ansons. Balss pavadījumu ierunājuši Valmieras Drāmas teātra aktieri Ieva Puķe un Aigars Vilims.

“Pirmo reizi Valmieras stāsts tiek veidots 3D multimediju projekcijas formā, kas izmanto esošo ēkas tektoniku un formas, tām kļūstot par svarīgu vizuālā stāsta sastāvdaļu. Teksts kopā ar mūziku un uz animācijas bāzes veidotiem skaņu specefektiem, ko veido ar diviem Lielajiem Kristapiem godalgotais skaņu režisors Ernests Ansons, radīs vienreizīgumu un brīnumu. Precīzais ēkas 3D modelis tiks izmantots animācijā, tādā veidā radot telpisku transformāciju ilūzijas. Tas viss kopā ir jauns žanrs, kas, apvienojot praktiski visas mākslas, dzimst un attīstās mūsu acu priekšā, stāstot, izklaidējot un iedvesmojot vienlaikus. Mans kā mākslinieka radošais mērķis ir emocionāli iesaistīt skatītāju, lai pēc šīs pieredzes paliek vieta pārdomām, sajūtām un pilnīgi jaunām atziņām,” stāsta režisors Māris Kalve.

Lai ko nestu rītdiena, spēks ir mūsu saknēs, bet mieru un drošības sajūtu varam rast tajā īpašajā vietā uz zemes, ko saucam par mājām. 3D projekcija veidota, lai rosinātu pārdomas par sajūtām, kas veido piederību mūsu zemei un ģimenei – mūsu mājām.

Ievērībai! Projekcijas mēģinājuma laikā, 17.novembrī no plkst.20.00, kā arī norises laikā, 18.novembrī no plkst.17.30, tiks izslēgts ielu apgaismojums Lāčplēša ielas posmā no Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcas līdz krustojumam ar Raiņa ielu. Tāpat 18.novembrī satiksmei būs slēgts rātslaukums un automašīnas tur novietot nevarēs.

Gaisma pilsētā

Rosinot doties pastaigā, 18.novembrī no plkst.17.00 līdz 23.00 aicinām apskatīt, kādā svētku rotā būs piemineklis “Valmieras puikas”, izgaismota būs arī Valmieras integrētās bibliotēkas ēka. Dodoties uz centra pusi, pirms tilta pār Gauju koki būs ietērpušies krāsainās gaismās. Arī Valmieras Kultūras centrs būs citādāks nekā ierasts. Ēkai Rīgas ielā 25 tiks izgaismota fasāde. Svētku noskaņa dzīvos arī Jaunatnes centra “Vinda” logos.

Brīvības stāsts

Patriotisma noskaņās Valmieras Tūrisma informācijas centrs aicina doties aptuveni 3,6 km garajā tematiskajā pastaigā “Brīvības stāsts Valmierā”. Maršruts ved pa Valmieras pilsētas objektiem, kas bijuši nozīmīgi gan pagājušajā gadsimtā, gan arī mūsdienās, atklājot būtiskus faktus par personībām un notikumiem ceļā uz Latvijas brīvību un kas veidojuši latviešu tautas vēsturi un kultūru.

Maršruta karti iespējams lejupielādēt šeit vai saņemt drukāta veidā Valmieras Tūrisma informācijas centrā (Rīgas ielā 10).  

Pavadīsim Latvijas dzimšanas dienu aktīvi!

18.novembrī sveicienu Latvijai aicinām sūtīt, izskrienot vai izstaigājot Latvijas kontūru Valmierā. 12.5km garā maršruta sākums un finišs ir Valmieras rātslaukumā, starta laiks – pēc brīvas izvēles.

Ceļš vedīs pa ielām, kas nosauktas Valmierai un Latvijai nozīmīgu personību vārdā, gar iemīļotām apskates vietām un ēkām, kam īpaša nozīme valmieriešu un pilsētas viesu dzīvē.

Latvijas 102.dzimšanas dienai veltītajā norisē aicinām līdzi ņemt atribūtus ar Latvijas simboliku. Priecāsimies, ja patriotiskā skrējiena – gājiena laikā tapušās fotogrāfijas būs apskatāmas sociālajos kontos ar tēmturi #ValmierasSveiciensLatvijai. Aktīvākajiem dalībniekiem arī pārsteiguma balvas. Savukārt ierastā dalībnieku kopbilde šogad taps, izveidojot kolāžu no individuāli publicētajām fotogrāfijām.

Veicot maršrutu, ievērosim valstī noteiktos drošības pasākumus, kā arī ceļu satiksmes noteikumus, īpaši luksofora signālus pilsētā un šķērsojot apvedceļu.

GPX un pdf failu var lejupielādēt šeit.

Spēka zīmes Vecpuišu parkā

Vēlot daudz laimes Latvijai, 18.novembrī Vecpuišu parkā būs Valmieras uzņēmumu un organizāciju no svecītēm veidotas spēka zīmes.

Jāpiemin, ka pārsteigumu gardēžiem sarūpējuši Valmieras restorāni un kafejnīcas. Aicinām atbalstīt savējos, izvēloties Valmierā gatavotu svētku maltīti! Plašāk šeit.

18.novembrī braucieni Valmieras pilsētas maršrutu autobusos būs bez maksas. 18.novembrī Valmieras pilsētas maršrutu autobusi kursēs kā sestdienā.

Svinēsim Latvijas dzimšanas dienu atbildīgi, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus Covid-19 izplatīšanās novēršanai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Valmieras TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41614699sec.