Valmieras pusē aicina doties neparastā ceļojumā «Ar stāstiem kabatā»

Atzīmējot Starptautisko tūristu gidu dienu, Valmieras Tūrisma informācijas centrs piedāvā ikvienam individuāli vai savas mājsaimniecības ietvaros doties neparastā ceļojumā “Ar stāstiem kabatā”. Izvēloties kādu no diviem maršrutiem – “Mazā kabatiņa” pa Valmieru vai “Lielā kabata” pa Beverīnas, Burtnieku un Kocēnu novadu – un apmeklējot noteiktus punktus dabā, ikviens varēs ielūkoties Valmieras gidu stāstu kabatās un saklausīt, iespējams, vēl nedzirdētus stāstus, kā arī atbildēt uz gidu uzdotajiem jautājumiem video fragmentu noslēgumā.

Kur Valmierā atrodas Pasaules miera egle, kādi īpaši vēstures notikumi saistīti ar Jērakalnu un kāpēc Gaujas krastos Valmierā aug papeles? Šos un daudzus citus interesantus stāstus par ievērojamām personām un notikumiem būs iespējams uzzināt,  dodoties maršrutā kājāmgājējiem “Mazā kabatiņa” (~14 km). Apļveida maršruts ved pa Valmieras pilsētu, ietverot 10 pieturpunktus, un to var veikt arī pa posmiem sev ērtākā laikā. Maršruta GPX failu iespējams lejupielādēt visit.valmiera.lv vai ŠEIT.

Savukārt stāstus par baronu iekoptiem parkiem, seniem pasta ceļiem, unikālu dabas svētvietu, muižkungu stādītām alejām un citus interesantus faktus būs iespējams uzzināt, dodoties maršrutā autobraucējiem “Lielā kabata” (~190km). Tas vīs līkločus pa Beverīnas, Burtnieku un Kocēnu novadu, ietverot 11 pieturpunktus. Maršruta GPX failu iespējams lejupielādēt visit.valmiera.lv vai ŠEIT.

Ceļojumā “Ar stāstiem kabatā” būs iespējams doties no 20. februāra līdz 31.martam. Darba dienās drukātas maršrutu kartes varēs saņemt Valmieras Kultūras centra kasē, savukārt elektroniski tās būs iespēja skatīt un lejupielādēt visit.valmiera.lv. Ceļojuma laikā nepieciešams apmeklēt noteiktus pieturpunktus un, vadoties pēc GPS koordinātām, dabā atrast informatīvas norādes ar QR kodiem. Lai noklausītos Valmieras gidu sagatavotos īpašos video stāstus, nepieciešams noskenēt plāksnītē redzamo QR kodu savā viedtālrunī ar interneta pieslēgumu.

Aktīvākajiem dalībniekiem, kas būs apmeklējuši teju visus pieturpunktus kādā no izvēlētajiem maršrutiem, kā arī iesūtījuši savas atbildes uz video stāstos uzdotajiem jautājumiem, pēc nejaušības principa izlozē būs iespēja laimēt arī pārsteiguma balvas, ko sarūpējis Valmieras Tūrisma informācijas centrs. Atbildes uz jautājumiem līdz 1. aprīlim aicinām sūtīt uz e-pastu [email protected].

Lai pārgājieni vai pārbraucieni no punkta uz punktu būtu interesantāki, aicinām apmeklēt arī citus tuvumā esošos tūrisma piesaistes objektus, kas minēti kā ieteikumi maršruta kartēs.  

Apmeklējot pieturpunktus, aicinām ievērot drošības pasākumus, ieturēt distanci un nepulcēties ārpus savas mājsaimniecības.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.02.2024 - 26.03.2024 Plāno pasākumus Bauskas novadā! Bauskas TIC
Plāno pasākumus Bauskas novadā? Ieskaties - pasākumu vietas, fotogrāfi, transports un vēl! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 TUKUMS: Vestarda Šimkus klaviermūzika TUMĒ Tukuma TIC
24.martā koncertu cikla "Klaviermūzikas pavasaris" ietvaros skanēs gaiša mūzika Vestarda Šimkus izpildījumā. Tā ir oriģinālmūzika, kas apkopota | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.03.2024 - 20.03.2024 “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” Valmieras TIC
19.martā plkst.12.00 un 14.00 Valmieras Kultūras centrā koncertuzvedums “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” koncertu ciklā “Mūzika Tev”. | Skatīt vairāk
7 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.44100499sec.