Valmieras muzejā skatāma mītiska un noslēpumaina izstāde

Helovīnu dienas vakarā Valmieras muzeja Velvju zālē tika atklāta noslēpumaina izstāde "Mītiskā pasaule un fantāzijas tēli", kurā aplūkojami dažādi, muzeja darbinieču rokām veidoti tēli – fejas, labie un sliktie gari, burvji, vilkači, jodi, Grāfs Drakula, Velns, raganas, spoki, alķīmiķis un vairāki latviešu tautas pasaku tēli. Tāpat izstādē apskatāmi dažādi priekšmeti un dzīvnieki, kas tiek saistīti ar burvestībām, neizskaidrojamām, noslēpumainām parādībām un zintniecību.

Izstādes atklāšana tika rīkota kā īpašs pasākums valmieriešiem – Helovīnu svinēšana. Viesi bija aicināti ierasties maskās, lai kopīgi veidotu mītisku, mazliet baisu atmosfēru. Rātsupītes gravas malā bija uzstādīts seno laiku pavards, kurā vārījās dažādu zālīšu tēja. Tā kā pēc latviešu folkloras vēl joprojām valda Veļu laiks, uz pasākumu bija ieradies arī Vecītis (Viedais, Velis).

Jāpiemin, ka klātesošajiem bija sarūpētas arī dažādas aktivitātes. Valmieras muzeja direktore Iveta Blūma sniedza atbildes uz jautājumiem: Vai pastāv paralēlā pasaule un fantāzijas tēli? Kad tie radušies? Kā latviešu un citās pasaules kultūrās tie attīstījušies? Vidzemes kultūras un mākslas biedrība "Haritas" stāstīja baisus un pavisam patiesus spoku stāstus, bet vistālākajā Velvju zāles telpā bija ieradusies ragana – zīlniece, kura apmeklētājiem pareģoja nākotni. Pasākuma noslēguma tika apbalvoti interesantāko, radošāko masku īpašnieki.

Izstāde apskatāma līdz 31. decembrim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.25843sec.