Atklās brīvdabas galeriju Valmieras Sajūtu parkā

14. decembrī no pulksten 11.00 līdz 14.00 Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parks savu pirmo ziemas sezonu iesāks ar īpaši izdekorētu kokubrīvdabas galerijas atklāšanu un pasākumu "Valmieras putni ziemā".

Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parku ziemā rotās 45 krāšņos ietērpos ģērbti koki, jo SIA "Vidzemes Olimpiskais centrs" aicinājumam dažādās rokdarbu tehnikās izveidot kokiem rotājumus, atsaukušies 45 dalībnieki ne tikai no Valmieras, bet arī no tuvākās apkārtnes pilsētām. Dalībnieku vidū ir vairākas Valmieras skolas un bērnudārzi, atsevišķas klases un grupiņas, pensionāru dienas centrs "Atvasara", pansionāta "Valmiera" iemītnieki, dzijas veikals "Adele" un Valmieras jaunatnes centrs "Vinda".

Brīvdabas galerijas izveides mērķis ir spilgtināt Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parka dabas ainavu ziemas periodā, kā arī rosināt valmieriešus un pilsētas viesus apmeklēt parku, izbaudot pastaigu priežu mežā un mudinot tos vairāk brīvā laika pavadīt dabā. Jāpiebilst, ka izveidojoties noturīgai sniega kārtai, parka apmeklētājiem būs iespējams doties pārgājienā arī ar sniega kurpēm.

14.decembrī Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parku ieskandēs arī putnu izzināšanas un putnu barotavu meistarošanas pasākums "Valmieras putni ziemā". Latvijas putnu fonda ornitologs Gaidis Grandāns pasākuma apmeklētājus iepazīstinās ar putniem, kuri Latvijā paliek ziemot vai ierodas pavadīt ziemas periodu, un stāstīs, kur putnus vislabāk var novērot pilsētvidē. Neizpaliks arī padomi pareizai putnu barošanai un putnu barotavu gatavošanai.

Pasākuma gaitā ikviens varēs izgatavot putnu barotavu, kā arī uzklausīt ornitologa padomus barotavas pareizai izvietošanai mājas dārzā vai uz daudzdzīvokļu nama lodžijas. Jāuzsver, ka uzsākot putnu barošanu, tā ir jāturpina līdz pat pēdējam pavasara salam, lai pie regulāras barošanas pieradušie putni neaizietu bojā.

Plašākai informācijai par koku siltināšanas akciju: Jolanta Dukure, m.t. 29878192.

Plašākai informācijai par "Valmieras putni ziemā" pasākumu: Kristīne Melece, 26553317.

 

 

Informāciju sagatavoja:


s

Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas

sabiedrisko attiecību speciāliste

 vides komunikācijā

Mob. tel.: 26553317

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.36913514sec.