Atklāj Valmieru no jauna!

Pašā Vidzemes sirdī atrodas Hanzas pilsēta Valmiera. Tā ir viena no lielākajām Latvijas pilsētām, kura ik gadu uzņem daudz apmeklētājus gan no Latvijas, gan ārvalstīm. Valmieras pilsētas pašvaldības tūrisma projektu vadītāja Anita Deigele norāda, ka Valmieras vecpilsētas komplekss ar tajā esošajām tūristu piesaistes vietām ir viena no pilsētas visapmeklētākajām vietām. Viņa atklāj, ka tas ir iecienīts tūrisma maršruts, pastaigu pa pilsētu turpinot gar Valterkalniņu un Gaujas skaistajiem krastiem, kuru tūristi labprāt izvēlas gan ziemā, gan vasarā.

"Vecpilsētas komplekss ietver Svētā Sīmaņa baznīcu ar iespēju uzkāpt baznīcas tornī, priecājoties par panorāmu no putna lidojuma, tā ir Livonijas ordeņa pilsdrupu apkārtne ar Valmieras muzeja astoņām ēkām, kurās aplūkojamas gan pastāvīgās ekspozīcijas visa gada garumā, gan tematiskās izstādes. Valmieras muzejs piedāvā arī izglītojošās programmas – "Maizes ceļš", "Piena ceļš", gadskārtu un ģimeņu godi, "Es pazīstu savu valsti" un daudzas citas. Īpaši iecienīts ir Pilskalna namiņš ar Garšaugu dārziņu, kurā muzeja speciālistes piedāvā tējas programmas, iepazīstinot ar dažādiem garšaugiem un ārstniecības augiem. Turpat Gaujas krastā atrodas arī Valmieras laivu piestātne un Gaujas tramvajs, kas pilsētas viesiem ļauj doties skaistā izbraukumā pa Valmieras galveno un plašāko ielu - Gauju. Gaujas tramvaja kapteinis-gids interesantā un atraktīvā stāstījumā viesiem atklās Valmieru no cita skata punkta, iepazīstinot ar senām leģendām, nostāstiem un jautriem stāstiem iz mūsdienām", stāsta tūrisma projektu vadītāja.

Anita Deigele uzsver, ka tūristu atzinību ir izpelnījies aizvadītās vasaras jaunums – Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parks. "To ērti apmeklēt gan dodoties pastaigā cauri vecpilsētai līdz pat Jāņa Daliņa stadionam, gan braucot ar auto no pilsētas centra līdz Sajūtu parkam. Vasarā "Sajūtu parku" var iepazīt, ejot pastaigā ar basām kājām, jo takas segums speciāli ir veidots no dažādiem materiāliem, lai ļautu izbaudīt to iedarbību uz pēdām un tādējādi saņemt savdabīgu pēdu masāžu. Īpašas sajūtas basām kājām radīs pastaiga pa "Valmieras Stikla šķiedras" lodītēm, priežu čiekuriem un smiltīm. Te pieejama pat dubļu vanna!  Sajūtu parkā iespējams baudīt, redzēt, dzirdēt un sajust dabas burvību. Mežs katrā gadalaikā smaržo citādāk, te iespējams saklausīt dažādas putnu balsis, vērot bebru darbus un nedarbus, priecāties par ainavisko skatu uz Gauju, kā arī pēc pastaigas veldzēt pēdas siltās ziedu vanniņās, sēžot uz siena ķīpām un malkojot gardas dabas zālīšu tējas."

Sajūtu parka piedāvājums tiek piemērots katrai sezonai individuāli. Ar sniegu bagātā ziemā Sajūtu parkā iespējams doties pastaigā sniega kurpēs. "Šobrīd mums ir  aktuāls piedāvājums – koku izdekorēšanas akcija. Savdabīgā brīvdabas galerijā iespējams priecāties par vairāk kā 45 kokiem mežā, kas saposti tamborētos, adītos un citās rokdarbu tehnikās darinātos tērpos," stāsta Anita Deigele. Šāda akcija norisinājās sadarbībā ar vairākām Valmieras un apkārtējo novadu skolām, Valmieras pansionātu, nevalstiskajām organizācijām un bērnudārziem. Turpat "Sajūtu parkā" ir izvietotas arī stirnu barotavas un var vērot trušu pāri Dūmu un Kīnu.

"Mēs, protams, arī lepojamies ar Valmieras teātri, kas ar savu mākslinieciski augstvērtīgo repertuāru pulcē teātra mākslas mīļotājus no tuvienes un tālienes," atklāj Anita Deigele. "Pilsēta kļuvusi par iecienītu kultūras brīvdienu galamērķi." Jāpiebilst, ka  īpašās ekskursijās ir iespējams iepazīt arī Valmieras drāmas teātra aizkulises.

Tūrisma projektu vadītāja atzīst, ka ziemā pilsētā ir mazāk viesu, taču norāda, ka tāda situācija tūrismā novērojama visā Latvijā, jo pamatā cilvēki ceļošanai izvēlas gada siltākos mēnešus. Tāpēc tūristi tiek aicināti ne tikai uz Valmieru, bet arī uz apkārtējiem novadiem – Kocēniem, Burtniekiem, Beverīnu, jo atklāt Valmieras pusi pa īstam var tikai pilnībā iepazīstot visu galamērķa piedāvājumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6935389sec.