Valmierā pirmo reizi tiks aizvadīta bobsleja treniņnometne

Jau pavisam drīz – 3.maijā Brenguļu alusdarītavas dārzā tiks aizsākta vērienīgākā bobsleja treniņnometne vasaras sezonā "Abuls – Gauja", kas noslēgsies tās pašas dienas izskaņā pie "Valmiermuižas alus" darītavas. Tās laikā vairāki simti meistarīgu bobslejistu – laivotāju vienosies kopīgā treniņā, apgūstot labāko tehniku un braukšanas stratēģiju no olimpiešiem – Oskara Melbārža un Oskara Ķibermaņa, kā arī iemēģinās pasaulē pirmās dabiskās laivu bobsleja trases "Abuls – Gauja"virāžas.

Treniņnometnes "Abuls – Gauja" sākums paredzēts pulksten 10.00 Brenguļu alusdarītavas dārzā. Pirms došanās nobraucienā pa 14 km garo trasi dalībnieki kopīgi veiks iesildīšanās vingrinājumus, plānos veiksmīgākās taktikas, mācīsies pareizi iestumt bobu, pilnveidos savus "boba iestumšanas saucienus" un īstenos daudzas citas aktivitātes kopā ar bobslejistiem Oskaru Melbārdi un Oskari Ķibermani.

Kad iesildīšanās būs galā un pēdējie norādījumi no treneriem saņemti, visas ekipāžas dosies trasē, lai izbaudītu Abula un Gaujas varenās virāžas. Sarežģītākajām pat doti nosaukumi: Pretvēja taisne, Brenguļu divstūris, Jamaikas āķis, Daliņu boksi, Baiļu apendicīts, Pūšļu dusma un Zentas krāces. Jāteic, ka organizatori būs parūpējušies par dažādiem pārbaudījumiem arī nobrauciena laikā, neļaujot atslābt līdz pat finiša taisnei – Valmieras laivu piestātnei.

Bobsleja treniņnometnes noslēgums notiks pie Valmiermuižas alus darītavas ap pulksten 16.00, kad drosmīgie laivu marša "Abuls – Gauja" dalībnieki pēc garā nobrauciena tiks cienāti ar gardo bukstiņputru, spēcinošo Liepkalnu rupjmaizi un smeķīgo Valmiermuižas un Brenguļu alu.

Kad būs gana ēsts un dzerts, dalībniekiem būs priekšā vēl viens uzdevums – lustīga treniņnometnes noslēgšana. Gan brašos bobslejistus, gan līdzjutējus un citus interesentus priecēs grupas Zig Zag koncerts.

Jāatzīmē, ka pagājušā gadā tika aizsākta jauna tradīcija – Laivu maršam "Abuls – Gauja" dot īpašu tēmu. Ja 2013.gadā vērojām zirgu peldēšanas čempionātu, tad šogad, pateicoties Valmieras puses sportistu sīvā cīņā iegūtajām sudraba godalgām XXII Ziemas olimpiskajās spēlēs, tēma ir tikpat sportiska un azartiska – laivu bobslejs!

Laivu maršs "Abuls – Gauja" norisinās jau ceturto gadu, sadarbojoties aktīvā tūrisma centram "Eži", Valmiermuižas un Brenguļu alus darītavām, kā arī Valmieras pilsētas, Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novadu pašvaldībām. Plašāka informācija par pieteikšanās kārtību, dalības maksu un boba īri pieejama www.ezi.lv un www.visit.valmiera.lv.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Valmieras TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65607095sec.