Valmieras TIC ielūdz uz Latvijas stāstu vakaru

Laikā, kad teju ikvienā sirdī spožāk sāk kvēlot latviskuma dzirksts, pie pretimnācēju mēteļiem piespraustas lentītes Latvijas karoga krāsās un šķiet, ka pat ierastā svece uz galda vēlas degt cēlāk, Valmieras Tūrisma informācijas (TIC) centrs 12. novembrī pulksten 18.30 ielūdz uz Latvijas stāstu vakaru!

Latvijas stāstus palīdzēs iepazīt izcilas Valmieras un apkārtnes vēstures zinātājas – vēstures skolotāja, novadpētniece un gide Ineta Amoliņa un Valmieras muzeja Vēstures nodaļas vadītāja Ingrīdai Zīriņa, kuras klātesošos aizvedīs līdz pat 735 gadus senai vēsturei, kad Atskaņu hronikā pirmo reizi tika minēta ideja par Latvijas karogu. Gājis laiks, šķindējuši zobeni un mainījušās varas, līdz 1916. gadā Latvijas karogu tā nacionālajās krāsās radīja valmierietis Jānis Lapiņš. Ir pat zināms, kur Valmierā bijis Lapiņa kunga nams.

Interesanta ir arī Vecpuišu parka un tā dibinātāju loma Latvijas valsts izveidē. 1918. gada 18. novembrī, kad tika proklamēta Latvijas valsts, Kārlis Ulmanis paziņoja, ka „Valmieras delegācija ar tirgotāju Kampi un Dr. Ziediņu, kuri ieradušies pēc jaunām ziņām, nodevuši Latvijas valsts idejai pirmo materiālo pabalstu – 5000 rubļu”. Savukārt Valmierā Dr. Apinis, zinot par notikumiem Rīgā, no vācu okupācijas iestādēm saņēmis atļauju Vecpuišu parka paviljona zālē noturēt sporta sapulci. Zinot Apiņa nodomus, viņa domubiedri pavairoja „Dievs, svētī Latviju” tekstus un slepus izgatavoja sarkanbaltsarkano karogu. Dr. Apinis klātesošajiem paziņoja par tās dienas nozīmi, un pirmo reizi Valmierā, skanot jaunās valsts himnai, tika pacelts valsts karogs.

Šie ir tikai pāris notikumi, ko 12.novembra stāstu vakarā varēs dzirdēt un piedzīvot ikviens klātesošais Valmieras Tūrisma informācijas centrā Rīgas ielā 10. Jāuzsver, ka pasākuma gaitā ikviens ir aicināts dalīties ar savu pieredzi , jo tieši tādā veidā stāstu vakars iegūs vēl lielāku to dienu klātbūtnes sajūtu. Īpaši gaidām arī jaunākās paaudzes viesus, kuri par Latvijas neatkarību lasījuši vien vēstures grāmatās.

Vietu skaits pasākumā ir ierobežots, tāpēc interesenti aicināti pieteikties iepriekš, rakstot e-pastu [email protected], ierodoties personīgi Valmieras TIC vai zvanot pa tālruni 64207177. Dalība pasākumā ir bez maksas.

Pēc pasākuma apmeklētājiem būs iespēja paust savu ierosinājumu Latvijas valsts 100.dzimšanas dienas svinībām, piedaloties Ideju bankas veidošanā „100 idejas 100 Latvijas gadiem!” Valmieras Kultūras centra foajē.

Ar citiem Valsts svētkiem veltītajiem pasākumiem Valmierā, Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novados ikviens var iepazīties ikmēneša izdevumā „Drīzumā”, Valmieras Tūrisma informācijas centra mājaslapā www.visit.valmiera.lv, kā arī Valmieras pilsētas pašvaldības informatīvajā izdevumā „Valmiera domā un rada”.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47676086sec.