Valmiera aicina uz krāšņāko laivu maršu "Abuls – Gauja"

2015. gads Latvijā tiek aizvadīts Raiņa un Aspazijas 150.jubilejas zīmē, organizējot dažādus pasākumus, kas ikvienam atgādina par izcilajiem literātiem. 9. maijā plkst.10.30 Brenguļu alus dārzā ar moto "Es mīlu Tevi tā..." pēc Raiņa un Aspazijas darbu motīviem tiks dots starts smeķīgākajam un krāšņākajam karnevālam uz ūdens – Laivu maršam "Abuls – Gauja".

Pasākums atraktīvākos un lustīgākos laivotājus pulcēs Brenguļu alus darītavas dārzā jau no plkst. 9.00, lai tālāk laivotāji dotos uz Valmieru, bet pēcāk – atpūstos Valmiermuižā.

Šogad Laivu maršam izvēlēta liriska tēma, lai ikviens tā dalībnieks spētu neierobežotā veidā paust savu sveicienu tradicionālajam un iemīļotajam pasākumam. Domājot par noformējumu, aicinām individuālos laivotājus un komandas padomāt par radošu pieeju, rodot iedvesmu ne tikai Raiņa un Aspazijas darbos, bet piedāvājot arī savu unikālu interpretāciju, apcerot mīlestības vai mākslas tēmu. Varbūt māki parādīt, kā Abuls mīl Gauju?

Brauciena laikā dalībnieku gaviles veicinās dažādi mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi. Gaujas krastā, Ķelderlejā par skanīgām vārsmām rūpēsies Burtnieku novada folkloras kopa "Rota", bet Daliņu pludmalē laivotājus lutinās ar priekšnesumiem Kocēnu novada folkloras kopa "Endzelīte". Šeit ikviens varēs iestiprināties arī ar sātīgām uzkodām. Savukārt finišā – Valmieras Laivu piestātnē uz Gaujas tramvaja laivotājus un līdzjutējus priecēs pūtēju orķestris "Signāls", bet nosalušos un izslāpušos – Valmieras muzeja Garšaugu namiņa saimnieču sarūpētā sildošā un uzmundrinošā tēja.

Laivu marša noslēgumu kopīgi atzīmēsim "Valmiermuižas alus" darītavā, pulcējoties tur no plkst. 14.00. Brašie laivotāji tiks cienāti ar spēcinošu putru, spirdzinošiem dzērieniem un gardu Laivu marša jubilejas svētku torti. Tāpat paredzētas dažādas izklaidējošas aktivitātes, ekskursija pa alus darītavu, to iepriekš piesakot Valmiermuižā, kā arī muzikāls pārsteigums.

Jāatzīmē, ka no 1.aprīļa sākusies pieteikšanās Laivu maršam "Abuls – Gauja", un reģistrēties pasākumam iespējams www.ezi.lv. Īpaši aicinām uzņēmumu un iestāžu kolektīvus vienoties kopējā laivu braucienā.

Laivu maršs "Abuls – Gauja" norisinās, sadarbojoties aktīvā tūrisma centram "Eži", Valmiermuižas un Brenguļu alus darītavai, kā arī Valmieras pilsētas, Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novadu pašvaldībai. Plašāka informācija par pieteikšanās kārtību, dalības maksu un laivu īri pieejama www.ezi.lv un www.visit.valmiera.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.66419911sec.