Nenokavē gada lustīgāko karnevālu uz ūdens – Laivu maršu "Abuls – Gauja"

2015. gada 9. maijā plkst. 10.30 Brenguļu alus dārzā ar moto "Es mīlu Tevi tā..." pēc Raiņa un Aspazijas darbu motīviem tiks dots starts smeķīgākajam un krāšņākajam karnevālam uz ūdens – Laivu maršam "Abuls – Gauja". Pasākums atraktīvākos un lustīgākos laivotājus pulcēs Brenguļu alus darītavas dārzā jau no plkst.9.00, lai tālāk laivotāji dotos uz Valmieru, bet pēcāk – atpūstos Valmiermuižā.

Pašreiz dalību Laivu maršā pieteikušas jau 53 komandas ar atraktīviem, atjautīgiem vai dzejas rindām saistītiem nosaukumiem, piemēram, "Aspazijas kaķi", "Slieķe un gliemezis", "Aspazijas brīvdienas", "Es, Tevi un mīlu", "Kapteinis Rainis", "Raiņa un Aspazijas solis", "Pliekšāns atgriežas ar Rozenbergu" u.c. Tāpat dalībnieku vidū ir tautisko deju kolektīvi – TDA "Gauja", VPDK "Abuls" un VPDK "Pastalnieki", kā arī dažādu uzņēmumu komandas.

Pieteikties Laivu maršam "Abuls – Gauja" iespējams "Aktīvā tūrisma centra EŽI" mājaslapā www.ezi.lv. Piesakoties un samaksājot līdz 7.maijam, dalības maksa ir 7 EUR, bet, piesakoties un maksājot pasākuma dienā, – 10 EUR. Aicinām vienoties kopīgā laivu braucienā ikvienu aktīvās atpūtas atbalstītāju – gan individuālos laivotājus un draugu kompānijas, gan uzņēmumu un iestāžu kolektīvus.

Brauciena laikā dalībniekus uzmundrinās dažādi mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi. Gaujas krastā, Ķelderlejā, par skanīgām vārsmām rūpēsies Burtnieku novada folkloras kopa "Rota", bet Daliņu pludmalē laivotājus lutinās ar priekšnesumiem Kocēnu novada folkloras kopa "Endzelīte". Pa ceļam ikviens varēs iestiprināties arī ar sātīgām uzkodām un veldzējošiem dzērieniem. Savukārt finišā – Valmieras Laivu piestātnē uz Gaujas tramvaja – laivotājus un līdzjutējus priecēs pūtēju orķestris "Signāls", bet nosalušos un izslāpušos – Valmieras muzeja Garšaugu namiņa saimnieču sarūpētā sildošā un uzmundrinošā tēja.

Laivu marša noslēgumu kopīgi atzīmēsim "Valmiermuižas alus" darītavā, pulcējoties tur no plkst.14.00. Brašie laivotāji tiks cienāti ar spēcinošu putru, gardiem dzērieniem un smeķīgu Laivu marša piecu gadu jubilejas svētku torti. Tāpat paredzētas dažādas izklaidējošas aktivitātes, pārsteiguma balvas un grupas "Riga Reggae" koncerts.

Jāpiebilst, ka laivotājiem būs iespēja no rīta atstāt automašīnas Valmiermuižā un izmantot speciālo autobusu, kas plkst.9.30 dosies uz starta vietu Brenguļos. Plkst.9.45 autobuss piestās arī pie Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcas, paņemot tos laivotājus, kuri atstās mašīnu pilsētas centrā.

2015.gads Latvijā tiek aizvadīts Raiņa un Aspazijas 150.jubilejas zīmē, organizējot dažādus pasākumus, kas ikvienam atgādina par izcilajiem literātiem. Šogad arī Laivu maršam izvēlēta liriska tēma, lai ikviens tā dalībnieks spētu neierobežotā veidā paust savu sveicienu tradicionālajam un iemīļotajam pasākumam.

Laivu maršs "Abuls – Gauja" norisinās, sadarbojoties "Aktīvā tūrisma centram EŽI", Valmiermuižas un Brenguļu alus darītavai, kā arī Valmieras pilsētas, Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novadu pašvaldībai. Tā norisi atbalsta: Kocēnu pagasta Z/S "Kaņepītes", SIA "Milda KM", Bērzaines konservu darbnīca "Mežāzis" un SIA "Liepkalni".

Plašāka informācija par pieteikšanās kārtību, laivu īri un citiem jautājumiem pieejama www.ezi.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70725203sec.