Valmiera atzīmēs pilsētas 732. dzimšanas dienu

No 2015. gada 6. līdz 8. augustam Valmiera atzīmēs pilsētas 732. dzimšanas dienu. Arī šogad svētku programma būs plaša un daudzveidīga, lai ikviens var izvēlēties un apmeklēt piemērotākos pasākumus.

Svētki 6. augustā plkst.19.00 tiks atklāti ar svinīgu gājienu "Valmiera lepojas" no Vienības laukuma līdz Hanzas sienai. Pēc gājiena laukumā pie Hanzas sienas notiks atklāšanas koncerts, kurā uzstāsies Valmieras Kultūras centra mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi. "Aicinām uzņēmumus, iestādes, biedrības un ikvienu interesentu piedalīties svētku gājienā, padomājot par vienotu kolektīva vizuālo noformējumu. Dalība svētku gājienā būs iespēja netradicionālā un atraktīvā veidā prezentēt savu organizāciju valmieriešiem un pilsētas viesiem. Īpaši aicinu tajā piedalīties šogad un pagājušajā gadā dzimušo mazuļu vecākus ar savām atvasēm. Priecāsimies, ja 2015. gadā dzimušajiem valmieriešiem līdzi būs Valmieras pilsētas pašvaldības dāvinātās cepurītes," informē Valmieras Kultūras centra direktors Toms Upners. Dalību Valmieras pilsētas svētku gājienā "Valmiera lepojas" var pieteikt līdz 6. jūlijam, sūtot e-pastu: [email protected] vai zvanot pa tālruni: 64210873 (Evija). Pieteikumā lūdzam norādīt uzņēmuma, iestādes vai organizācijas nosaukumu, kontaktpersonu un provizorisko gājiena dalībnieku skaitu.

Svētku pirmo dienu noslēgs brīvdabas kino seansi vairākās Valmieras vietās. Valmierieši varēs noskatīties dokumentālo kino, spēlfilmu un vērot bilžu un tērpu izrādi "Pils mistērijas".

Svētku otrajā dienā, 7. augustā, iecerētas vairākas sportiskas aktivitātes – orientēšanās sacensības un velo brauciens ģimenēm, kā arī romantisks un muzikāls atpūtas vakars pie Dzirnavu ezeriņa. Plkst.22.00 laukumā pie Hanzas sienas notiks grupas "The Sound Poets" koncerts. Svētku otro dienu noslēgs balle, tajā spēlēs grupa "Rock’n’Berries".

8. augustā valmierieši un pilsētas viesi jau tradicionāli varēs apmeklēt Svētku tirdziņu, kur ik gadu pulcējas vairāki simti tirgotāju. Tirdziņa laikā īpašu programmu sagatavojis Valmieras muzejs – Vecpilsētā ikviens varēs apgūt senās spēles un uzzināt vairāk par to, kā norisinājās dzīve pirms vairākiem gadsimtiem.

Šogad pirmo reizi Pilsētas svētkos būs Senioru parks, kurā seniori varēs spēlēt galda spēles un baudīt dažādus muzikālus priekšnesumus. Savukārt Vecpuišu parks jau tradicionāli pārtaps par Bērnu un jauniešu parku, aicinot iesaistīties radošās darbnīcās un uzzināt vairāk par zaļo dzīvesveidu. Vienlaikus pilsētā notiks gan sportiskas, muzikālas, izklaidējošas, gan arī izglītojošas aktivitātes – suņu sacensības, izbraucieni ar laivām Dzirnavu ezeriņā, pludmales volejbola turnīrs, Rimi Vislatvijas Gardo kūku konkurss, publiskā ekskursija pa Valmieru un citas aktivitātes. Mazākie svētku dalībnieki varēs atpūsties "Annels" piepūšamajās atrakcijās un pārbaudīt savu veiklību un atjautību bērnu piedzīvojumu parkā "Mazais stiprinieks".

Svētku noslēgumā, 8. augustā, uz Centrālās skatuves uzstāsies "Slavenais Jersikas orķestris", solisti Igo Fomins, Samanta Tīna un grupa "DaGamba". Pēc koncerta būs balle līdz rīta gaismai, savukārt pusnaktī, svētku salūta laikā, Valmieras debesīs uzziedēs krāšņi uguns ziedi.

Valmieras pilsētas svētku programma apskatāma šeit.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39641213sec.