Izdots jauns skolēnu rudens ekskursiju ceļvedis

Aiz loga sāk zeltot rudens lapas, un tas nozīmē, ka skolēni atsāk skolas gaitas. Tieši tāpēc Valmieras Tūrisma informācijas centrs ir izveidojis jaunu skolēnu rudens ekskursiju ceļvedi, kurā apkopotas dažādas idejas skolēnu rudens ekskursijām Valmierā, kā arī Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novados.

Ceļvedī piedāvātie ekskursiju objekti grupēti sešās sadaļās, kas apzīmētas kā mācību priekšmeti: dabas zinības, sports, vēsture, mājturība un vides zinātne. Jāpiemin, ka noslēgumā skolēniem ir piedāvāta arī brīvstunda – atpūta no mācībām.

Iepazīstot "Dabas zinību" sadaļu, skolēnu grupas uzzinās, kādi putni ligzdo Burtnieka ezerā un, iespējams, ieraudzīs ormanīti, mērkaziņu, pļavas tilbīti vai pat apkārtnes mežos ligzdojošo urālpūci. Vai zini, cik reizes bitēm jāizlido no stropa, lai iegūtu vienu kilogramu medus? Apmeklējot Vaidavas pagasta "Zvirgzdu" saimniecību, ikvienam būs iespēja uzzināt par biškopības produktu iegūšanu, to lietošanu ikdienas uzturā un nozīmi veselības uzlabošanā.

Aktīvu izkustēšanos nodrošinās objektu apmeklēšana, kas iekļauti sadaļā "Sports". Savu erudīciju un spēju orientēties, vadoties pēc kartes, varēsiet pārbaudīt, dodoties interesantā foto orientēšanās piedzīvojumā Burtnieku muižas parkā. Tāpat garantējam, ka skolēniem aizraujoša būs zirgu jāšanas sporta iepazīšana. To vislabāk varēs izdarīt Valmieras puses zirgaudzētavās.

Tiem, kuri iecienījuši stāstus un leģendas, vispiemērotākās būs ekskursijas, kas aprakstītas sadaļā "Vēsture". Vai zini, cik augsts ir Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcas tornis? To skolēni varēsi uzzināt, apmeklējot Valmieras vecāko ēku – Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcu. Turklāt, uzkāpjot baznīcas tornī, skaidrā laikā var saskatīt Kocēnu novadā esošo Zilokalnu.

"Mājturības" stundā skolēnu grupas varēs iemācīties dažādus amatus. Piemēram, to, kā pirms 100 un vairāk gadiem gatavoja koka mucas, iemācīs mucu darbnīcas "Nu, liela muiža!" saimnieks. Savukārt Vaidavas keramikas ražotnē skolēnu grupas varēs iepazīt keramikas trauku tapšanas procesu un pat izveidot savu keramikas izstrādājumu.

Lai zinātu, kā saglabāt tīru un sakoptu vidi arī nākamajām paaudzēm, aicinām skolēnus apmeklēt apskates vietas, par kurām pastāstīts sadaļā "Vides zinātne". Dabas izglītības centrs "Vecupītes" aicina doties pārgājienā pa dabas takām un veikt dažādus uzdevumus. Savukārt ekskursijā SIA "ZAAO" cieto sadzīves atkritumu noglabāšanas poligonā "Daibe" ikviens uzzinās, kā jārūpējas par dabu, samazinot negatīvo ietekmi uz to.

Pēc aizraujoši pavadītas mācību stundas Valmieras pusē Valmieras Tūrisma informācijas centrs aicina ieskatīties sadaļā "Brīvstunda". Šajā nodaļā skolēni varēs atrast piemērotākās aktivitātes pilnvērtīgai atpūtai. Piemēram, ekskursijā Valmieras drāmas teātrī skolēni gūs iespēju ielūkoties tajā, kas notiek skatuves "otrā pusē" – aizkulišu pasaulē. Savukārt kinoteātrī "Gaisma" grupām ir iespēja pasūtīt kino seansu pēc pašu izvēles.

Plašāka informācija par ekskursiju ceļvedi un citiem tūrisma piedāvājumiem tūrisma vortālā www.visit.valmiera.lv, zvanot pa tālruni 64207177 vai rakstot e-pastu [email protected]


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.238904sec.