Ar svētku tirdziņu un radošajām darbnīcām Valmiermuižā svinēs Meteņdienu

Atzīmējot pavasara gaidīšanas sākumu, 2016. gada 6. februārī no plkst. 11.00 līdz 15.00 pie Valmiermuižas alus darītavas norisināsies Meteņdienas svinības un tirdziņš "Ar Gardu Muti Valmiermuižā". Vienuviet pulcēsies Latvijas mājražotāji ar gardumlietām, kā arī vietējie amatnieki ar pašu gatavotiem labumiem. Svinību galdam Valmiermuižas alus darītava būs sarūpējusi īpašu brūvējumu – Meteņu alu. Ar radošajām darbnīcām un tradīciju lustēm iezīmēsim ne tikai pusceļu saulei no Ziemas saulgriežiem līdz Lielai dienai, bet arī gatavošanos pavasara darbiem.

Mājražotāju un amatnieku tirdziņš "Ar Gardu Muti Valmiermuižā"

Meteņdiena ir laiks, kad jāciemojas – jo tālākos ciemos brauks, jo labāks būs gads, tāpēc uz svinībām Valmiermuižā sapulcēsies mājražotāji no tuvākas un tālākas apkaimes. Sanākušajiem galdā cels ziemīgus lauku labumus – medu, veselību stiprinošas zāļu tējas, pašceptu maizi, svaigo sieru, kūpinājumus, garšvielas, karstvīnu, sukādes, karameles un citus gardumus, kas labi derēs par ciemkukuli, pašiem dodoties pie draugiem un radiem. Arī amatnieku darinājumi būs plašā klāstā – koka izstrādājumi, vilnas zeķes, cimdi, smalki izšuvumi, keramika, metālkalumi, rokām darinātas ziepītes, rotaslietas ar latvju zīmēm un citas krāšņumlietas.

Tirgotāji aicināti pieteikties tirdziņam līdz 2016. gada 3.februārim: [email protected] vai pa tālr. 27337798 (Sabīne).

Latvisko tradīciju izzināšana un radošās darbnīcas

Lai jestri uzsāktu pavasara gaidīšanu, Meteņdienas tradīciju darbnīcā Rokpeļņu ģimene svinību viesus aicinās iet rotaļās, dziedāt dziesmas un iemēģināt mūzikas instrumentu spēli. Kā lieli, tā mazi varēs darināt lina maisiņus, kas noderēs dāvanu saiņošanai vai sīkumu glabāšanai, un iepazīt latviskās rakstu zīmes kopā ar VJC "Vinda". Amata meistares no Valmieras Invalīdu biedrības "Atspēriens" ierādīs, kā šīs zīmes ieadīt siltos cimdos un zeķēs. Katrs laipni aicināts nākt ar savām adatām un dziju, lai iesāktu adīkli. Pie ziemīgām nodarbēm piederas arī sniega lustes, ko varēs baudīt Valmiermuižas pils parkā. Turpat ikviens varēs doties zirgu izjādēs un vizināties kamanās un ragaviņās kopā ar Valmiermuižas staļļa saimi.

"Valmiermuižas alus" brūvējumu un īpašu Meteņdienas ēdienu baudīšana

Turot godā gadskārtas, Valmiermuižas alus darītavas meistari svinību galdam izbrūvējuši īpašo Meteņu alu, ko ikviens varēs noprovēt. Savukārt Valmiermuižas Alus virtuves meistari viesus uzņems ar brangu ēdienu – grūbu grūdeni ar aizdaru. Sanākušie varēs iemēģināt roku rudzu miltu plāceņu cepšanas darbnīcā – pašam izmīcot plāceni, apkaisot ar linsēklām, ķimenēm, sāli un turpat krāsniņā to uzcepot. Plācenis ir kā saules simbols, gaidot tuvojošos pavasari.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54152584sec.